13 Σεπ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ του

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Συνάδελφε-σσα, άνεργε-η

Κάθε μέρα που περνά νιώθουμε στο πετσί μας ολοένα και πιο δυνατά τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει τα αφεντικά και οι πολιτικοί τους εκφραστές(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Πολλοί από εμάς φέτος δεν θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ούτε τα προς το ζην για τις οικογένειες μας.

Όμως συνάδελφοι εδώ υπάρχει μια μεγάλη αντίθεση.

• Τη στιγμή που χιλιάδες κόσμου δεν έχουμε να αγοράσουμε τρόφιμα, χιλιάδες προϊόντα μένουν απούλητα στα ράφια.

• Τη στιγμή που δεν έχουμε για νοίκι ή για το δάνειο του σπιτιού μας, χιλιάδες σπίτια μένουν απούλητα και οι κατοικίες του ΟΕΚ ανεκμετάλλευτες.

• Τη στιγμή που εμείς δεν έχουμε για ρεύμα-νερό-θέρμανση, η τεχνολογία για την ενέργεια (ηλιακή, αιολική κά) είναι στα χέρια λίγων.

• Τη στιγμή που δεν έχουμε ούτε τα 5 ευρώ για μια απλή εξέταση στο νοσοκομείο (πόσο μάλλον για πιο σοβαρά θέματα) αυτοί μειώνουν το ιατρικό προσωπικό και τις χορηγήσεις για την υγεία ενώ και εκεί η επιστήμη έχει κάνει άλματα.

• Τη στιγμή που λένε ότι όλοι εμείς είμαστε κόστος γι΄αυτούς και δεν έχουν λεφτά για τους εργάτες (εργαζόμενους ή άνεργους) δίνουν δεκάδες δις ευρώ στις τράπεζες, στους εφοπλιστές, στους βιομήχανους, στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Στους ίδιους που ζητούν να γίνουν και άλλες μειώσεις μισθών και άλλες περικοπές των εισφορών τους και άλλη αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και εργάσιμου χρόνου (6ήμερο, 13ωρο, 6000 ένσημα για σύνταξη), και που πέταξαν 1.500.000 ανθρώπους από τους χώρους δουλειάς.

Οι συνθήκες για την καλυτέρευση της ζωής μας υπάρχουν αλλά τις κρατάνε άλλοι στα χέρια τους.

Είναι οι ίδιοι που από μπροστά στο παίζουν φιλάνθρωποι δίνοντας ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα, κά. σε ανήμπορες οικογένειες (και αυτά όχι από την τσέπη τους), και από την πίσω πόρτα κάνουν τρομακτικές μειώσεις μισθών και απολύσεις, ενώ απαιτούν από τους πολιτικούς τους εκφραστές (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να νομιμοποιήσουν με τα νέα μέτρα τους όρους σκλαβιάς που αυτοί θέλουν για εμάς. Τέτοιους φιλάνθρωπους έχουμε και στον κλάδο μας π.χ. ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, LIDL, CARREFOUR κά.

Αυτή η φιλανθρωπία δεν ακουμπά στον πόνο για τους ανέργους που οι ίδιοι δημιούργησαν αλλά στο στόχο τους να τους υποτάξουν για να μην ¨δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει¨ .

Συνάδελφε-σσα, άνεργε-η

Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε και συντεταγμένα, ταξικά, μαχητικά με τη βοήθεια του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας να δείξουμε το μπόι μας.

Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Τόσα χρόνια μόνο αυξάνουμε με τα χέρια και το ιδρώτα μας τα κέρδη τους.

Δεν θα πληρώσουμε και την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, έχουμε και ατομικό χρέος να σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο, όχι απλά για να επιβιώσουμε αλλά για να βρούμε τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να μετατρέψουμε την οργή μας σε δυναμικό αγώνα μαχητικής διεκδίκησης. Να κάνουμε στάση ζωής το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν»

Σε αυτό το πλαίσιο η Επιτροπή Ανέργων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε καλεί κάθε Παρασκευή 6.00μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου Αγ. Φιλοθέης 5β, πίσω από την Μητρόπολη Αθηνών κοντά στη στάση ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ¨ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ¨ ΚΑΝΕΝΟΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΤΗΛ. ΑΝΑΓΚΗΣ : 210 3236287 – 210 3232463