17 Οκτ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Email:pgey2010@gmail.com Web: http://ey-pamehellas.gr

ΤΗΛ:210-3301842 FAX: 210-3802864


Αθήνα 16/10/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Εργαζόμενοι - εργαζόμενες

στα καταστήματα NOTOS COM.



Η πολυεθνική NOTOS COM μετά την εφαρμογή της εκ’ περιτροπής εργασίας σήμερα εκβιάζει και τρομοκρατεί για την υπογραφεί ατομικών συμβάσεων που θα περιέχουν μειώσεις μισθών.

Η πολυεθνική NOTOS COM πριν από 9 μήνες επέβαλε το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας μειώνοντας το μισθό των εργαζόμενων πλήρους απασχόλησης κατά τέσσερα μεροκάματα μηνιαίως, ταυτόχρονα έκανε προσλήψεις με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση που προβλέπει μισθούς έως και 200 ευρώ.

Σήμερα η εταιρία επιχειρεί να επιβάλει στους εργαζόμενους μέσω ατομικών συμβάσεων την σφαγή της πλήρους και σταθερής δουλειάς, την μείωση ωρών, μείωση μισθού, την μείωση συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα καταστήματα της σε όλη την Ελλάδα, επικαλουμένη την κρίση και την μείωση του τζίρου.

Οι εργαζόμενοι των Notos galleries (ΝΟΤΟΣ COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ) στη Θεσσαλονίκη με γενική συνέλευση στις 14-10-2012 αποφάσισαν να απαντήσουν αγωνιστικά στα σχέδια της εταιρίας με απεργιακές κινητοποιήσεις με την στήριξη του κλαδικού σωματείου εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και άλλων σωματείων από Δευτέρα 15/10/2012 έως και 18/10/2012 ημέρα πανελλαδικής απεργίας.

Στην Αθήνα έγινε γενική συνέλευση των εργαζομένων την Δευτέρα 15/10/2012 με την παρουσία στελεχών της ΠΑΣΚΕ από την Ομοσπονδία και το εργατικό κέντρο Αθήνας.

Στην Γενική συνέλευση υπήρχαν 2 προτάσεις:

Α) Του διοικητικό συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου και των στελεχών της ΠΑΣΚΕ που πρότειναν στη γενική συνέλευση την εξουσιοδότηση για μελλοντικούς αγώνες όταν η εταιρία επιχειρήσει να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις

Β) Η πρόταση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη αλλά και εργαζομένων της Αθήνας να προχωρήσουν από κοινού σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε με την «καθοδήγηση» των στελεχών της ΠΑΣΚΕ γραπτά ήταν μόνο η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου, η πρόταση του σωματείου της Θεσσαλονίκης για απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπήκε καν για ψηφοφορία.

Στόχος αυτών των δυνάμεων είναι να διασπάσουν τους εργαζόμενους απέναντι στην ενιαία επίθεση της εργοδοσίας που απαιτεί ολοένα και περισσότερα, παραπέμποντας σε «κινητοποιήσεις» την δευτέρα παρουσία όταν δηλαδή δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο.

Συνεχίζουν να μπολιάζουν τους εργαζομένους με το δηλητήριο της αναμονής, της αυταπάτης, της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, της λογικής δηλαδή ότι πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με ολοένα και λιγότερα(μισθούς-ωράρια-ασφάλιση).

Απορρίπτουν στην πράξη την ενιαία δράση, την ενότητα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία που επιτίθεται με σφοδρότητα, θα επιχειρήσουν να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση που θα νομιμοποιεί ουσιαστικά της απαιτήσεις της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών με την σύμφωνη γνώμη του επιχειρησιακού σωματείου της Αθήνας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, να απεγκλωβιστεί από την λογική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για χρόνια ολόκληρα οδηγεί συνδικάτα, εργαζόμενους σε υποχωρήσεις, σε συμβιβασμό, σε ήττα.

Χρειαζόμαστε συνδικάτα, τη συλλογική μορφή της εργατικής τάξης, απέναντι στο κεφάλαιο, μαζικά, ζωντανά, μαχητικά, δημοκρατικά, που θα διασφαλίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λειτουργία τους, που θα ενισχύουν τις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις, που θα ενισχύουν την εργατική πρωτοβουλία και αιτήματα που θα εξυπηρετούν της ολοένα και αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων

Δεν επιτρέπεται σε κανένα εργαζόμενο να μένει απαθής, χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας.

Υπάρχουν παραδείγματα από άλλους χώρους δουλειάς που η εργοδοσία προσπάθησε να εφαρμόσει μείωση μισθών αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί βρήκε απέναντι της την ενιαία και οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, είναι οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο NOVOTEL μετά από 24 ημέρες απεργίας, η Ανακύκλωση στο Ηράκλειο Κρήτης μετά από 118 ημέρες απεργίας υποχρέωσαν τον εργοδότη να πάρει πίσω της μειώσεις με την ολόπλευρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση από σωματεία, φορείς, φοιτητές, απλούς ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων.

Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.



Απαντάμε με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, σε όλη την Ελλάδα.

Μην δεχτείτε καμία μείωση στο μισθό σας, καμία υπογραφή ατομικής σύμβασης που καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση εσάς και τις οικογένειες σας.

Συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που στέφονται ενάντια στην μεγαλοεργοδοσία, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό σε όλη την ελλαδα.



ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ