10 Οκτ 2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση NOTOS.com


Η επιχείρηση NOTOS.com συνεχίζει την αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους προωθώντας την υπογραφή ατομικών συμβάσεων .

Μετά την εκ περιτροπής εργασίας που εφάρμοζε τους τελευταίους 9 μήνες, τώρα απαιτεί 32 ώρες δουλειάς την εβδομάδα με αντίστοιχη μείωση μισθού. Ταυτόχρονα προχωράει σε μαζικές απολύσεις, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν ανανεώνονται, προσλαμβάνονται νέοι κάτω των 25 ετών με μισθό από 190-400€.

Η εργοδοσία επικαλείται μείωση τζίρου, ενώ αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους στο εμπόριο, με δραστηριότητα τόσο εντός Ελλάδας όσο και σε 16 χώρες σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη, Αυστρία, Μάλτα και Κύπρο.

Η εργοδοσία του NOTOS αξιοποιεί όλα τα πακέτα μέτρων που έχουν ψηφιστεί και οδηγούν από τη μια τους εργαζόμενους σε χρεοκοπία και από την άλλη περιφρουρούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης .



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι της επιχείρησης NOTOS.com

Για τους 1500 εργαζόμενους στον όμιλο μπαίνει μπροστά το ερώτημα:

θα δεχτούμε να ζήσουμε με μισθούς που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες μας, τις ανάγκες της οικογένειας μας, ενώ μας επιβάλουν νέους φόρους, χαράτσια, πληρώνουμε για τα φάρμακα, τις υπηρεσίες υγείας, για την μόρφωση των παιδιών μας, ή θα απαντήσουμε συλλογικά, μαχητικά με πλαίσιο δράσης τις σύγχρονες δικές μας ανάγκες για να αποκρούσουμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση;

Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουμε, δεν υπογράφουμε την ατομική σύμβαση. Κανένας μόνος, όλοι για έναν και ένας για όλους. Σε κάθε κατάστημα, συζητάμε, αποφασίζουμε, οργανώνουμε την αντίσταση, τον αγώνα μας, βάζουμε λαϊκό μπλόκο στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα



Κανείς να μην εγκλωβιστεί στη λογική της υποχώρησης. Έτσι θέλει να σκεφτόμαστε η επιχείρηση και οι άνθρωποί της στα καταστήματα όταν επικαλείται πως υλοποιεί το μικρότερο κακό για τους εργαζόμενους, δηλαδή την ατομική σύμβαση, θέλοντας με την υπογραφή μας να συναινέσουμε στην σφαγή που ετοιμάζει. Η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα δεν θα έχει τέλος όσο υποχωρούμε. Έχουμε πλέον εμπειρία. Τέρμα πια, καμιά άλλη θυσία. Αφορά τη ζωή μας, τη δική μας και των παιδιών μας, την επιβίωση μας.

Τώρα πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Μακριά από τους εργαζόμενους κάθε λογική συμβιβασμού και μοιρολατρίας.



Με οργάνωση σε κάθε κατάστημα δεν μπορούν να μας έχουν στο χέρι, να τρομοκρατούν, να εκβιάζουν, να μας διασπούν, να απομονώνουν ατομικά τον καθένα.



Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Καμιά μείωση μισθών, καμιά υπογραφή ατομικής σύμβασης .

- Καταγγέλλουμε την ΣΣΕ που υπογράφηκε από την ΟΙΥΕ με μείωση μισθών 6,7%.

- Υπογραφή νέας ΣΣΕ για το εμπόριο με βασικό μισθό 918€ μεικτά ως βάση διαπραγμάτευσης για αύξηση στους μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Προετοιμαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, σε θέση μάχης για να απαντήσουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση.



ΤΟ Δ.Σ.