2 Οκτ 2012

Εμείς οι εργαζόμενοι στα SPRIDER STORES βρισκόμαστε σε συνεχείς κινητοποιήσεις επειδή η επιχείρηση ετοιμάζεται να μας κάνει και νέα μείωση στον μισθό μας. Θέλει η επιχείρηση ο 8ωρος να παίρνει 500 ευρώ και ο 4ωρος κάτι λιγότερο από 250 ευρώ. Πλέον δεν μιλάμε για μισθό, αλλά για φιλοδώρημα. Αυτό το ποσό δεν φτάνει ούτε για να καλύψει τις βασικές μας ανάγκες. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Το καλοκαίρι του 2011 μας επέβαλλαν μειώσεις 17% στον μισθό μας.


Πλέον καταλαβαίνουμε ότι όσο δεν αντιστεκόμαστε, όσο δεν βάζουμε φρένο, τόσο οι εργοδότες γίνονται άπληστοι. Θέλουν να μας εξαθλιώσουν προκειμένου να αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους. Το ερώτημα είναι απλό. Δεχόμαστε τις νέες μειώσεις και καταδικάζουμε τις οικογένειες μας στην φτώχεια ή αρνούμαστε και παλεύουμε;

Όσο υποχωρούμε η επίθεση που έχουν εξαπολύσει θα δυναμώνει,

θα απαιτούν ολοένα και περισσότερα.

Εμείς οι εργαζόμενοι συζητάμε και αποφασίζουμε τη δεύτερη λύση. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά δηλώνουμε την αντίρρηση μας στα σχεδία της επιχείρησης. Μαζί με το κλαδικό μας σωματείο θα συνεχίσουμε τις στάσεις εργασίας και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Δεν σταματάμε εδώ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους από τα υπόλοιπα καταστήματα SPRIDER STORES να συζητήσουν, να αποφασίσουν και να δηλώσουν την άρνηση τους στα σχεδία της επιχείρησης. Όλοι μαζί, συντονισμένα, οργανωμένα να απαντήσουμε. Είμαστε όλοι μαζί.

Καταγγέλλουμε την διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, το όποιο δημιουργήθηκε μέσα σε μια νύχτα με σκοπό να τα βρει με την εργοδοσία. Δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον με αυτό το σωματείο, δεν εκφράζει τα δικά μας συμφέροντα και θα μας βρει απέναντι του.

Χωρίς εμάς καμία επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει.

Συνάδελφοι μην δεχτείτε καμία άλλη μείωση στο μισθό σας, μην συμφωνήσετε στην καταδίκη της δικής σας ζωής και των οικογενειών σας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε γενικη συνέλευση την Κυριακή 7 Οκτώβριου 2012 και ώρα 11 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγ. Φιλοθέης 5β – Πλ. Μητροπόλεως, θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη να απαντήσουμε συντονισμένα σε αυτή την επίθεση της εργοδοσίας.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SPRIDER STORES