15 Μαρ 2013

 ΔΑΣ - ΟΙΥΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Email: pgey2010@gmail.com site: www.ey-pamehellas.gr



Αθήνα 15/3/2013

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Εργαζόμενοι στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες



Σήμερα έγινε η συνεδρίαση της νέας διοίκησης της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων ( OIYE) για την εκλογή Προεδρείου της διοίκησης μετά το πρόσφατο συνέδριο.


Η Δ.Α.Σ. απαίτησε το Προεδρείο να συγκροτηθεί

σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση.


Η Δ.Α.Σ. είναι δεύτερη δύναμη με 5 μόνο ψήφους διαφορά από την πρώτη δύναμη που είναι η αυτόνομη παρέμβαση με 150 ψήφους.

Είναι η μόνη παράταξη που βγήκε ενισχυμένη από το πρόσφατο συνέδριο και η μόνη που δεν είχε δεκάδες συνέδρους με τη στήριξη των εργοδοτών.

Οι παρατάξεις της Αυτόνομης Παρέμβασης, της ΕΜΕΙΣ (η πρώην ΠΑΣΚΕ που μετονομάστηκε) και της ΔΑΚΕ με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα και απαιτώντας από τη Δ.Α.Σ. δήλωση υποταγής και συμμόρφωσης στις αντεργατικές τους θέσεις, δεν προχώρησαν στη συγκρότηση του Προεδρείου αναβάλλοντας την συνεδρίαση.

Από τις τοποθετήσεις τους διαφάνηκαν οι προθέσεις τους να επιδιώξουν εκ νέου όπως και στο προηγούμενο συνέδριο τον αποκλεισμό της Δ.Α.Σ. από το Προεδρείο.

Τους προειδοποιούμε ότι μια τέτοια μεθόδευση θα τους φέρει αντιμέτωπους όχι μόνο με τους αντιπροσώπους της Δ.Α.Σ., αλλά και με τους χιλιάδες εργαζόμενους που ψήφισαν Δ.Α.Σ. και συνολικότερα τους εργαζόμενους στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες.

Δε θα έχουν χώρο δουλειάς να πάνε αν μεθοδεύσουν και αποφασίσουν έναν τέτοιο αποκλεισμό.

Η Δ.Α.Σ. καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε μεθόδευσης από αυτούς που φτιάχνουν συσχετισμούς με τη βοήθεια των εργοδοτών και για λογαριασμό τους.

Καλεί τους αντιπροσώπους της στο συνέδριο, τα Δ.Σ. των σωματείων στην άμεση ανάπτυξη δράσης και πρωτοβουλιών για το χαράτσι που παραμένει, τα φάρμακα που δεν βρίσκονται, τις δεκάδες απολύσεις που συνεχίζονται, τους εκατοντάδες εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι και όλα τα άλλα προβλήματα που μας φορτώνει η βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της τρόικας.

ΔΑΣ - ΟΙΥΕ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ