22 Μαΐ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις πρέπει να σημάνει συναγερμό για όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. Δίπλα στο μισθό και στο μεροκάματο, υπάρχουν μια σειρά ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στις Συλλογικές Συμβάσεις που αφορούν ιδιαίτερα τις εργαζόμενες γυναίκες, η κατάργησή τους θα σημάνει τη χειροτέρευση των όρων εργασίας για τις ίδιες, θα σηματοδοτήσει νέα επιδείνωση της ζωής συνολικά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Οι Συλλογικές Συμβάσεις συνδέονται και με το ωράριο εργασίας, ιδιαίτερα επίκαιρο ζήτημα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο τώρα που η τρικομματική κυβέρνηση μεθοδεύει την κατάργηση της Κυριακής αργίας, με ασφάλιση, με επιδόματα μητρότητας, αδείας, πολυετίας, δηλαδή πέρα από το επίπεδο του μισθού καθορίζουν και θεσμικά αιτήματα.

΄Ολα τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες, τίθενται υπό αίρεση με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχει στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Μαΐου, συγκέντρωση 7 το απόγευμα στην Ομόνοια, συλλαλητήριο που πραγματοποιείται με αιτήματα που αφορούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, το ασφαλιστικό, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων που εργάζονται στα βιβλιοπωλεία και έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία στον κλάδο του βιβλίου στις 23 Μάη με αίτημα την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων.



ΤΟ Δ.Σ.