22 Μαΐ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ EXTRA


 


Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι στα S.M. ΕΧΤRA

Η εργοδοσία στα EXTRA, όπως καλά γνωρίζετε, έχει κλείσει καταστήματα στη Δυτική Αττική, έχει απολύσει εργαζόμενους, με στόχο να απαλλαγεί από παλαιότερους εργαζόμενους και πρόσληψη νέων εργαζομένων που θα πληρώνονται με τον κατώτερο μισθό της εθνικής συλλογικής σύμβασης και κανένα θεσμικό δικαίωμα, ή ίσως και στα πλαίσια του «ανταγωνισμού» με άλλες μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των τροφίμων, να κλείσει και όλα τα καταστήματα.

Σε παρέμβαση που έκανε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας , το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στα κεντρικά της εταιρείας, στελέχη της επιχείρησης εμμέσως πλην σαφώς είπαν ότι «τα κέρδη της εταιρείας είναι μειωμένα, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον ΑΒ Βασιλόπουλο, ενδέχεται και να κλείσουν τα καταστήματα».

Σε αυτή τη λογική κινείται κάθε εταιρεία, η οποία για να σώσει τα κέρδη της, δεν διστάζει να κάνει μεταφορά κεφαλαίων, και να πετάξει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.

Αυτά όλα αποδεικνύουν πόσο επίκαιρο είναι το αίτημα που προβάλλουν τα ταξικά σωματεία για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους, για συμβάσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για αποκλειστικά δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, που είναι αιτήματα που απαντούν στην συνολική επίθεση της εργοδοσίας, και για να κατακτήσουμε αυτά πρέπει σε κάθε χώρο εργασίας να οργανώσουμε την πάλη μας μαζί με το κλαδικό μας σωματείο, να χτίσουμε την κοινωνική μας συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, το γυναικείο κίνημα, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους φτωχούς αγρότες.

Οι συνάδελφοί μας που δουλεύουν στα EXTRA στο Λαύριο πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο για να ακυρώσουν απόλυση εργαζόμενου. Μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 22 Μάη

Ο αγώνας των συναδέλφων μας είναι αγώνας που αφορά συνολικά όλους εμάς που δουλεύουμε στα EXTRA, γιατί κάθε απόλυση, κάθε εργαζόμενου σημαίνει ότι σύντομα έρχεται και η σειρά μας.

Συντονίστε τον αγώνα σας ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας, και δώστε την συνολική σας απάντηση, καταργήστε τα σχέδια της εργοδοσίας σε κοινή δράση με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, και συμμετέχοντας και στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 7:00 το απόγευμα, ένα συλλαλητήριο με αιτήματα αυτά που βάλαμε παραπάνω





ΤΟ Δ.Σ