12 Ιουλ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το «παραμύθι», χωρίς υπογραφή, που γράφτηκε από τους «από πάνω» πρόσφατα και  μοιράστηκε  από τους υποτακτικούς της εργοδοσίας, έχει συγκεκριμένο στόχο, και σκοπό.

Σκοπός είναι η διάσπαση των εργαζομένων, η διαιώνιση του κλίματος τρομοκρατίας ,η  παραίτηση από νέους αγώνες διεκδίκησης, με στόχο τις νέες μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τη κατάργηση της Κυριακής αργίας, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με εξασφαλισμένη την εργασιακή ειρήνη .

Σας θυμίζουμε ότι οι «από πάνω» απαιτούσαν και οι υποτακτικοί τους υλοποιούσαν τα εξής :

  1.Συμφώνησαν με τις μειώσεις μισθών στην κλαδική σύμβαση εμπορίου που υπέγραψε η πλειοψηφία της  Ο.Ι.Υ.Ε. (ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με την εργοδοσία , ερήμην των εργαζομένων. (Ιούλιος 2012)

  2.Αγνόησαν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων στα ΙΚΕΑ για έγκαιρη κινητοποίηση , εξυπηρετώντας τους εντολείς τους.

  3. Σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε και την εργοδοσία  κήρυτταν    παράνομη την απεργία μας , την ώρα που η πλειοψηφία των εργαζομένων συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση .


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις απεργίες , μας βγάζουν οι ανάγκες μας και κανένας άλλος !!!
Ξεχωρίστε ΦΙΛΟΥΣ και ΕΧΘΡΟΥΣ!

Δίνουμε απάντηση στη προσπάθεια της εργοδοσίας να μας διασπάσει και να μας τρομοκρατήσει με τη μαζική μας συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο , με την οργάνωση μας μέσα στο χώρο εργασίας , απομονώνοντας τους κυβερνητικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές , για να είμαστε έτοιμοι ακόμα μια φορά να αντιμετωπίσουμε ως μια γροθιά την επίθεση της εργοδοσίας .

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΕΑ