24 Σεπ 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι
            Να μην αποδεχτούμε τη νέα σφαγή των μισθών μας, τη χειροτέρευση τη ζωής μας. Να απαντήσουμε συλλογικά, μαζικά, να σηκώσουμε το μπόι μας ψηλότερα, απαιτώντας όχι άλλες μειώσεις μισθών, ικανοποιητικές αυξήσεις στον μισθό μας.                                                                                                                                                                       
            Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας.  Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας , οι νέοι εργαζόμενοι.
            Απελευθερώνουν τις απολύσεις.  Μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο, καταργούν την Κυριακή αργία.
            Η μεγαλοεργοδοσία στο εμπόριο αξιώνει μειώσεις μισθών 13% στην κλαδική σύμβαση και ήδη σε επιχειρήσεις που υπάρχουν επιχειρησιακές συμβάσεις οι εργοδότες καταγγέλλουν τις συμβάσεις αυτές έχοντας ως στόχο μειώσεις μισθών αντίστοιχες της κλαδικής ή ίσως και μεγαλύτερες.  Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις , τσακίζουν το εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.
            Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για να τους σταματήσουμε.
            Σήμερα, μετά από 4 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης και αλλεπάλληλων αντιλαϊκών πακέτων εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε αρκετή εμπειρία για συμπεράσματα.  Είναι άμεση ανάγκη να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των αστικών ιδεολογημάτων.
            Δεν είναι δυνατόν σήμερα η ¨ανάπτυξη¨, η ¨ανταγωνιστικότητα¨,  τα ¨ελλείμματα¨, που είναι τα κεντρικά προπαγανδιστικά όπλα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου να γίνονται σημαία για το εργατικό κίνημα.
            Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας.  Είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων πιο επιθετικών, με αιτήματα επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ, μόνιμη και σταθερή δουλειά, 40ωρο, 8ωρο, 5θήμερο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υποχρεωτική αργία για  όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, η Κυριακή αργία  ανήκει σε μας και τις οικογένειες μας.
            Καλούμε κάθε σωματείο σε κάθε επιχείρηση να πάρει απόφαση συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.
            Κάθε εργαζόμενος να μπει μπροστά στην οργάνωση, να σπάσει φοβίες και αναμονές.  Μην ξεγελιόμαστε και μην πιστεύουμε σε παραμύθια ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης οι εργαζόμενοι θα επανακτήσουμε ότι χάσαμε.
            Απαιτείται σκληρή σύγκρουση σε κάθε χώρο εργασίας, εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τους εργαζόμενους.
            Με τη μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο δημιουργούμε προϋποθέσεις για την προκήρυξη γενικής απεργίας.      
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ