28 Φεβ 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με αφορμή την  επέτειο της 8ης  Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας,  καλεί τις εργαζόμενες  και άνεργες γυναίκες του εμπορίου σε συζήτηση στα γραφεία του συλλόγου (ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ)  Τετάρτη 5 Μάρτη, 6.30 μ.μ. με θέμα "επαγγελματικές ασθένειες- εργασιακές σχέσεις" στη συζήτηση θα παραβρίσκεται γιατρός εργασίας.
            Στο κυνήγι του κέρδους από τους μεγαλεμπόρους και τις πολυεθνικές στο κλάδο του εμπορίου χιλιάδες γυναίκες καθημερινά αναγκάζονται να εκθέτουν την σωματική και ψυχική  τους υγεία  σε σοβαρούς κινδύνους. Ατέλειωτες ώρες ορθοστασίας, βάρη, κλειστοί χώροι  ,υψηλές θερμοκρασίες στους φούρνους ,χαμηλές στα ψυγεία χωρίς καμία προστασία, πίεση από διευθυντάδες και προϊστάμενους για να βγει όσο περισσότερη δουλεία από λίγους εργαζόμενους  δηλαδή εντατικοποίηση είναι μερικά από όσα βιώνουμε καθημερινά μέσα στα καταστήματα. Αν όλα αυτά συνδυαστούν με  τις άθλιές εργασιακές σχέσεις, με το γεγονός ότι οι μεγαλέμποροι έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν όποιους όρους θέλουν για εξυπηρετούν την κερδοφορίας τους με μισθούς πείνας πατώντας στο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει εξασφαλίσει για αυτούς η σημερινή και προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).
Χιλιάδες είναι οι νέες εργαζόμενες κάτω των 30 ετών που αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς κανένα δικαίωμα ,με ατομικές συμβάσεις και μισθούς χαρτζιλίκι.
Δεν είναι μονόδρομος αυτή η κατάσταση που βιώνουνε, δεν πρέπει να συμφιλιωθούμε με τη μαύρη πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλει ΕΕ, αστικές κυβερνήσεις ,κεφάλαιο. Να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας στα ελάχιστα .να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ψίχουλα ,χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, χωρίς δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδία μας, χωρίς δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς για μας και τα παιδιά μας .
Ο αγώνας των εργατριών στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης  το 1857 είναι πηγή έμπνευσης για το σήμερα. Οι εργάτριες τότε τόλμησαν και ύψωσαν το ανάστημα τους ,αντιστάθηκαν στις άνισες αμοιβές ,στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλείες, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν. 
Σήμερα είναι ανάγκη όσο πότε άλλοτε οι γυναίκες της εργατικής τάξης να οργανώσουν την πάλης, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους , να μπουν μαζικά στον αγώνα και να μην συμβιβαστούν με τη ζωή που μας προετοιμάζουν.   

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

         ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ
το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6μ.μ.  ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ  ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.