11 Απρ 2014

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ  ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ 2014
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους         
            Όλοι εσείς που καλείστε από τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης και τις διαφημίσεις να ¨γιορτάσετε¨ τη λειτουργία των καταστημάτων σήμερα Κυριακή 13 Απρίλη, θέλουμε να γνωρίζετε ότι εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο απεργούμε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας που μέχρι χθες ήταν για 7 Κυριακές το χρόνο και τώρα με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι και για τις 52 Κυριακές το χρόνο.
Απεργούμε για τους εξής λόγους:
·        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας οδηγεί χιλιάδες εμποροϋπάλληλους στην απόλυτη εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική μας ζωή, στο δικαίωμα μας για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.
·        Η κατάργηση της Κυριακής αργία δεν αύξησε το εισόδημα μας, εκατοντάδες οι απλήρωτοι για πάνω από 8 μήνες εμποροϋπάλληλοι, εκατοντάδες εμποροϋπάλληλοι που έχουν δουλέψει ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό.
·        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας, χιλιάδες οι άνεργοι εμποροϋπάλληλοι, χιλιάδες επίσης εμποροϋπάλληλοι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, συμβάσεις μίας μέρας, προγράμματα ΕΣΠΑ με ανασφάλιστους εργαζόμενους. Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων , είχε ως αποτέλεσμα τη μετατροπή του εργαζόμενου σε ¨απασχολήσιμο¨ , δηλ. την ¨απελευθέρωση¨ της εργασιακής μας σχέσης.
·        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν τόνωσε την ¨αγοραστική δύναμη¨ και δεν εξυπηρέτησε τους ¨καταναλωτές¨ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.
·        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι εντολή της Ε.Ε. για εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών και θα εφαρμοστεί στο σύνολο της εργατικής τάξης, σε όλους τους κλάδους όπως έγινε και με το ωρομίσθιο και τη μερική απασχόληση που η εφαρμογή τους είχε αρχίσει από το εμπόριο.
·        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας ενισχύει τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια, ενισχύει την ανεργία γιατί εκατοντάδες μικρά καταστήματα έβαλαν λουκέτο, οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους
Ζητάμε τη συμπαράσταση σου στον αγώνα μας, μην ψωνίζετε τις Κυριακές, άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε, τα λεφτά μας λείπουν.
            Οι κυβερνήσεις, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια προσπαθούν να μας επιβάλουν τον κατακερματισμό, την έλλειψη ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ μας.
            Ο εργασιακός μεσαίωνας που μας επιβάλουν θα μας συμπεριλάβει όλους και όλες,  χωρίς εξαιρέσεις.

ΤΟ Δ.Σ.