2 Μαΐ 2014

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ  ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΗ 2014
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και νέες
Το βασικό στοιχείο των εξελίξεων στον κλάδο του εμπορίου είναι η συγκέντρωση του εμπορίου σε μονοπωλιακούς ομίλους, δηλαδή εξαγορά μικρότερων επιχειρήσεων από μεγαλύτερες, πτωχεύσεις εμπορικών εταιρειών, λουκέτο σε χιλιάδες μικρά καταστήματα, σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων.
Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων έχει ως αποτέλεσμα για τους χιλιάδες εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους τις ανατροπές στις εργασιακές μας σχέσεις, την μείωση των μισθών, την ανασφάλιστη εργασία των εργαζομένων με ΕΣΠΑ, την απλήρωτη εργασία, τη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων, την επιβολή της ¨εκ περιτροπής εργασία¨  την πλήρη αποδιάρθρωση των ωραρίων εργασίας, την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Η απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας για την Κυριακή  4 Μάη δεν απαντάει στην γενικευμένη ενιαία επίθεση του εμπορικού κεφαλαίου, ουσιαστικά είναι μια τουφεκιά στον αέρα, υπονομεύει ανοιχτά την οργάνωση των εργαζομένων και τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, απομονώνει τα φλέγοντα ζητήματα των εργαζομένων από μια κλαδική αγωνιστική κινητοποίηση που θα συμπεριλαμβάνει αιτήματα που αφορούν το σύνολο της ζωής μας.
Η τακτική της ΟΙΥΕ , εκφυλίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις , οδηγεί τους εργαζόμενους στην μοιρολατρία και την αποστράτευση .
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας κηρύσσει μια απεργία με μοναδικό αίτημα την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, αποφεύγοντας να αγγίξει συνολικά το ζήτημα των απελευθερωμένων ωραρίων τα οποία εξυπηρετούν μόνο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Άλλωστε η τοποθέτηση στελέχους της παράταξης ΜΕΤΑ ( ΣΥΡΙΖΑ)  στην Ομοσπονδία για την απεργία ήταν η εξής ¨ γιατί να μην παλέψουμε ώστε μέσα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων να κερδίσουμε κάτι και εμείς οι εργαζόμενοι¨. 
.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ  ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΗ 2014
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Απεργούμε με τα εξής αιτήματα:
·        Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
·        Κατάργηση ωρομίσθιου, μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·        Κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
·        Σταθερή, μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·        Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.

ΤΟ Δ.Σ.