5 Μαΐ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενη , Εργαζόμενε στην επιχείρηση CARREFOUR-Μαρινόπουλος
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπ. Καταστ/των &  Ιδ. Επιχ/ων Πειραιά  καταγγέλλουν τη μεγαλοεργοδοσία της CARREFOUR – Μαρινόπουλος που για μια ακόμα φορά βάζει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους προσπαθώντας να επιβάλλει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας πετσοκόβοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς  που δίνει. Επικαλείται περιορισμό των δραστηριοτήτων των εταιριών της και πτωτική πορεία των πωλήσεων!! Την ώρα που η εταιρεία εμφανίζει υψηλούς τζίρους, επεκτείνεται στην χονδρική και στα Βαλκάνια ,προχωράει στην εξαγορά μικρότερων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ. Πρόσφατα  εξαγόρασε τα Σ/Μ Αρβανιτίδης με 149 καταστήματα και 1.100 εργαζομένους, τα ΛΑΡΙΣΑ με 41 καταστήματα και 640 εργαζόμενους , φτάνοντας να απασχολεί μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων  17.000 εργαζόμενους,  και τα καταστήματα τα 1.200 πανελλαδικά αναδεικνύοντας την ως πρώτη δύναμη στο χώρο του λιανικού εμπορίου και τα στελέχη της  να διαλαλούν όπου βρεθούν και σταθούν την τεράστια ανάπτυξη που έχει η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ .
Οι εργαζόμενοι στη CARREFOUR –Μαρινόπουλος έχουν πείρα τι εστί ανάπτυξη στην εταιρεία.  Η πλειοψηφία τους είναι ωρομίσθιοι με μισθούς που δεν ξεπερνάνε τα 400 ευρώ. Τους έχει περικοπεί το επίδομα γάμου, ταμείου, οδηγών, η μείωση που έχουν υποστεί οι μισθοί τους είναι πάνω από 20% ενώ  εκατοντάδες είναι οι απλήρωτες ώρες εργασίας , εκατοντάδες είναι οι απολυμένοι συνάδελφοι. Ανάπτυξη και τεράστια κέρδη για την μεγαλοεργοδοσία ,εξαθλίωση και φτώχεια για τους εργαζόμενους.
Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑ
 Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Κάνε το βήμα τώρα οργανώσου στο κλαδικό και επιχειρησιακό σου σωματείο.
Απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουμε το δικό μας όπλο , την οργάνωση μας σε κάθε κατάστημα. Κανένας μόνος του ανοργάνωτος ανενημέρωτος. Είμαστε η πλειοψηφία έχουμε τη δύναμη να αντιπαλέψουμε , να εμποδίσουμε τα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας.

Διεκδικούμε:
1. Σταθερή, μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους , ωράριο εργασίας 40ωρο- 8ωρο-5ήμερο
2. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
3. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο. Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα, όλο το χρόνο.
4. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
5. Όχι στην εκ περιτροπής εργασία, και την κατάργηση των δικαιωμάτων μας.

ΤΟ Δ.Σ.