17 Οκτ 2014

ΚΛΑΔΙΚΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα 17/10/2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σε συνεννόηση με κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στο εμπόριο, έστειλε επιστολή 1η Οκτώβρη 2014, προς Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου και Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.
Στην επιστολή θέσαμε ως αίτημα την άμεση συνάντηση μελών του Δ.Σ. του ΣΕΑ με την Περιφερειάρχη με αφορμή τις ¨Λευκές νύκτες¨  που διοργανώνουν κάποιοι Εμπορικοί Σύλλογοι, σημειώνοντας πολύ συγκεκριμένα στην επιστολή ότι
¨Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο ήδη πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας¨
 Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να υπάρξει συνάντηση, με τη δικαιολογία των πολλών και συνεχόμενων ραντεβού αρνείται να δει και να ακούσει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο και αφορούν τα παραπάνω.
         Τα σωματεία που εκπροσωπούν εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους αγωνιστικά διεκδικούν τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας και το δικαίωμα του εργαζόμενου στον ελεύθερο χρόνο, δικαίωμα στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή.



ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ LIDL HELLAS Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ PRACTIKER
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ