1 Οκτ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την επιχείρηση ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΜΙΔΗΣ για την απόλυση συναδέλφου, μέλους του σωματείου. Η συγκεκριμένη απόλυση δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού αφορά συνάδελφο-συνδικαλιστή που με τη στάση και δράση του μέσα στο χώρο δουλειάς ενημέρωνε τους συναδέλφους του για τη δράση και τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, κι έβαζε εμπόδιο στους σχεδιασμούς του εργοδότη για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας κι απολύσεις.
            Η πρακτική της «οικογενειακής» επιχείρησης ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΜΙΔΗΣ δεν διαφέρει σε τίποτα από τις πρακτικές των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου, που αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο, οπλοστάσιο κατά των εργαζομένων, κυβέρνησης-Ε.Ε. με την ανοχή και συμπαιγνία της εργοδοτικής πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ κι ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) που ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλουν μισθούς στα όρια της εξαθλίωσης, απλήρωτες υπερωρίες και δουλειά τις Κυριακές και προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις, ιδίως «παλιών» εργαζομένων με πιο συγκροτημένα δικαιώματα για να τους αντικαταστήσουν στη συνέχεια ακόμα και με επιδοτούμενους ανέργους από τον ΟΑΕΔ. Στα πλαίσια αυτών των προγραμμάτων voucher, ακόμα και μια επιχείρηση με 4 εργαζόμενους μπορεί να απασχολήσει για πεντάμηνη «πρακτική» επιδοτούμενο-ους άνεργο-ους χωρίς να πληρώσει οτιδήποτε σε μισθό κι ασφαλιστικές εισφορές.
            Συνάδελφε εργαζόμενε, καταναλωτή
            Μην περιμένεις αυτοί να αλλάξουν. Μην περιμένεις την Δευτέρα παρουσία της δικής τους ανάπτυξης που πατάει πάνω στους μισθούς πείνας και την μακροχρόνια ανεργία ή την «αριστερή» διακυβέρνηση που βασίζεται στην παροχή ζεστού χρήματος στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω της δικής μας εξοντωτικής φορολόγησης. Δείξε την αλληλεγγύη σου σε αυτούς που αγωνίζονται για το ψωμί τους. Απομόνωσε αυτούς που κοιτάνε να κρατήσουν το παντεσπάνι τους. Μόνο με τη δική σου συμμετοχή μέσα από τα ταξικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, στις γραμμές του ΠΑΜΕ μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Να έχουν πιο άμεσα αποτελέσματα οι αγώνες. Για μια κοινωνία που κουμάντο θα κάνουν οι ανάγκες μας κι όχι τα κέρδη των λίγων.
·        Να ακυρωθεί η απόλυση του συναδέλφου.
·        Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο
·        Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, κατώτερο μισθό 920ευρώ
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας

ΤΟ Δ.Σ.