19 Αυγ 2014

Δ.Α.Σ   ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, εργαζόμενε στα Σ.Μ.   ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
Πολιτική ¨δια πυρός και σιδήρου¨  σχεδιάζεται στις αρχές του Σεπτέμβρη απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
·        Η υλοποίηση των ¨προαπαιτούμενων του κεφαλαίου¨, με πρώτο και κύριο την επίθεση στο ασφαλιστικό.
·        Η συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, ο σοβαρές ελλείψεις σε κοινωνικές υποδομές, σε παιδεία, υγεία-πρόνοια.
·        Οι ομαδικές απολύσεις και  οι αλλαγές στη λειτουργία των συνδικάτων.
Όλα τα παραπάνω συνδέονται και με τη σκληρή καθημερινότητα μας στους χώρους εργασίας όπου  η εντατικοποίηση της δουλειάς έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα.  Τα σπαστά ωράρια, η καταστρατήγηση του 8ωρου, ο δανεισμός εργαζομένων από κατάστημα σε κατάστημα αποτελούν μέτρα της εργοδοσίας με μόνιμο χαρακτήρα, ασκώντας αφόρητη ψυχική και σωματική πίεση  σε όλους μας
Το εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο γνωρίζει και την κατάσταση στους χώρους εργασίας αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και το μόνο που κάνει, εξυπηρετώντας βέβαια τα συμφέροντα της εργοδοσίας, είναι να κρατάει τους εργαζόμενους σε κατάσταση αναμονής, ανενημέρωτους και ανενεργούς.
Το σωματείο αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μας καλέσει να το ψηφίσουμε και να το ενισχύσουμε. Το σωματείο αυτό που το απαρτίζουν διευθυντικά στελέχη της εργοδοσίας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα πρώτα που υλοποίησε τη στρατηγική κατεύθυνση της Ε.Ε. για μετατροπή του Επικουρικού Ταμείου σε Επαγγελματικό Ταμείο δηλ. σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
Αυτό το επαγγελματικό ταμείο είναι φορέας συγκεκριμένων εισφορών και όχι παροχών, δηλ. σε αντίθεση με τη δημόσια ασφάλιση, τα μέλη αυτού του επαγγελματικού ταμείου δεν γνωρίζουν, ούτε κανείς εγγυάται τι θα πάρουν όταν συνταξιοδοτηθούν.
Στη μετατροπή αυτή πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΑ), ΕΜΕΙΣ (πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ), που πλειοψηφούν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών  Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και μετά τη μετατροπή συμμετέχουν στη διοίκηση του Ταμείου.
Υπάρχουν στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία το 2008 αυτά τα επαγγελματικά ταμεία είχαν σε παγκόσμιο επίπεδο απώλειες που άγγιξαν τα 9τρις δολάρια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η εργοδοσία πάντα μας ήθελε φοβισμένους και ανοργάνωτους, έχοντας συμμάχους  τα εργοδοτικά σωματεία που εκφράζουν τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Οι ομαδικές απολύσεις σε συνδυασμό με τις αλλαγές στη λειτουργία των συνδικάτων δηλ. όροι και προϋποθέσεις στο δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται,  είναι ένα ακόμα μέτρο τρομοκρατίας για να μην αντισταθούμε στη νέα επίθεση που δεχόμαστε και που θα είναι μόνιμη, κάθε μέρα νέα μέτρα θα μας οδηγούν βήμα βήμα στην απόλυτη εξαθλίωση.
Οργανωνόμαστε και στο κλαδικό μας σωματείο, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, και στο επιχειρησιακό μας σωματείο ώστε στις εκλογές του επιχειρησιακού με την ψήφο μας να δημιουργήσουμε συσχετισμούς δύναμης υπέρ μας, καταρρίπτοντας τα τσιράκια της εργοδοσίας.
Το κλαδικό σου σωματείο είναι η δύναμη σου και το αποκούμπι σου, το κλαδικό σου σωματείο παλεύει οργανωμένα με στόχο:
·        Υπογραφή κλαδικής σύμβασης 920 ευρώ κατώτατο μισθό.
·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 8ωρο-5θήμερο-40ωρο.
·        Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
·        Απαλλαγή των εισφορών των εργαζομένων στα Ταμεία, να πληρώνουν εισφορές οι εργοδότες και το κράτος .