30 Οκτ 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι , εργαζόμενοι στο εμπόριο, εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους
Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο οι υπερασπιστές του μέτρου, δηλαδή κυβέρνηση, μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, παρατρεχάμενοι τους, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες , αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ρίχνουν διάφορα ιδεολογήματα στην αρένα της αντιπαράθεσης με τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που είμαστε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι ¨η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, θα εξυπηρετούνται εκατομμύρια τουρίστες που περνούν από την Αθήνα, θα αυξηθεί ο τζίρος, θα εφαρμόσουμε το μοντέλο των Ευρωπαϊκών χωρών που είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές¨ έχουν καταρριφθεί στην πράξη.
·        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.
·        Δεν έχει αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων, αντίθετα είναι χιλιάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό.
·        Δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, οι άνεργοι στον κλάδο μας είναι χιλιάδες, χιλιάδες επίσης είναι και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ.  Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε ¨απασχολήσιμο¨   δηλ. την ¨απελευθέρωση¨ της εργασιακής σχέσης .
·        Δε τόνωσε την ¨αγοραστική δύναμη¨  , δεν εξυπηρέτησε τους ¨καταναλωτές¨ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.
·        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας έστρωσε το δρόμο και για τις ¨Λευκές νύχτες¨  που υποχρεώνονται οι εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουν μέχρι τα χαράματα.
·        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε. για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.
Οι μεγαλοξενοδόχοι του ΣΕΤΕ, οι μεγαλέμποροι του ΣΕΛΠΕ και οι μεγαλοβιομήχανοι του ΣΕΒ έκαναν προσφυγή στο ΣΤΕ ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του απόφαση, που αναστέλλει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μέχρι νεοτέρας απόφασης.
Αυτό και μόνο αποδεικνύει περίτρανα ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές, τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο.  
Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τους εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους.
Ότι αντεργατικό μέτρο εφαρμόζεται στο εμπόριο σε σύντομο χρονικό διάστημα εφαρμόζεται στο σύνολο των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.
Σήμερα που οι εμποροϋπάλληλοι απεργούν πανελλαδικά με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας και σταθερή και μόνιμη δουλειά  για όλους τους εργαζόμενους, χρειαζόμαστε την έμπρακτη ταξική σας αλληλεγγύη από όλους εσάς που είτε είστε εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους, είτε άνεργοι, πληρώνετε τις συνέπειες μιας βάρβαρης αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που μας αφορά όλους.                                                                     ΤΟ Δ.Σ.

27 Οκτ 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ
12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ
11 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΕΩΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Εργαζόμενες εργαζόμενοι στο εμπόριο, άνεργοι, απλήρωτοι, νεολαίοι, εργαζόμενες γυναίκες
Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή, ήρθε η ώρα να δώσουμε συνολική-καταιγιστική-ενωτική-ταξική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, μια επίθεση που αφορά τους πάντες.
Διαδηλώνουμε μαζικά και βροντοφωνάζουμε δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας, δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας.
Το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1η Νοέμβρη είναι απόφαση 787 σωματείων, μαζικών φορέων, εργατικών κέντρων και Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα.
Συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη έχουν δηλώσει 62 κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου πανελλαδικά.
Η συμμετοχή σου στο συλλαλητήριο, εκεί που με τους εκατοντάδες συναδέλφους εμποροϋπαλλήλους  από όλη την Ελλάδα θα ενώσεις τη φωνή σου, είναι αναγκαία για να σπάσεις το φράγμα της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας και της μοιρολατρίας, να κατανοήσεις ότι είσαι η δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τη βαρβαρότητα.
Οι εμποροϋπάλληλοι,  με τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για εργατικό ταξικό κίνημα που μπορεί και πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με απόφαση Γενικής Συνέλευσης κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας Σάββατο 1 Νοέμβρη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Δυναμώνουμε την οργάνωση μας παντού παίρνουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας  στα χέρια μας .
ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ :    
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·        Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·        Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, υποχρεωτικά εκτελεστέα, με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στην φοροληστεία και τον ΕΝΦΙΑ.
·        Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
·        Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων, να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
·        Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
·        Να πληρωθούν  τώρα όλα τα δεδουλευμένα των απλήρωτων εργαζομένων.
·        Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
·        Όχι στην μετατροπή του Επικουρικού ταμείου σε επαγγελματικό.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΩΡΑ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30  ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΛ. ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ

24 Οκτ 2014

Αποκαλυπτήρια...
Εδώ και δυο μήνες, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ καλούν συνδικάτα, σωματεία, ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συλλόγους, μαζικούς φορείς να συμμετέχουν με αποφάσεις τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα. Η παράταξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ζήτησε να τεθεί το θέμα στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων (έγινε την Τρίτη 14/10) και να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι με ψηφοφορία για τη συμμετοχή ή όχι του σωματείου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Ο πρόεδρος του σωματείου, με την υποστήριξη των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ (έχουν κοινό ψηφοδέλτιο) και της ΝΔ, εμπόδισε τη διενέργεια της ψηφοφορίας κι έτσι δεν πάρθηκε απόφαση.
Την επόμενη μέρα, συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου και το θέμα τέθηκε ξανά από τις ταξικές δυνάμεις. Η συζήτηση ξεσκέπασε όλους εκείνους, που την προηγούμενη μέρα απέτρεψαν να μπει στην κρίση των εργαζομένων η συμμετοχή ή όχι σε μια πανελλαδική κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν μέχρι τώρα περισσότερα από 700 σωματεία και φορείς, ανάμεσά τους και πολλά σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία. Ο πρόεδρος του σωματείου, η εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΠΑΣΚΕ, βοηθούμενοι από τα υπόλοιπα μέλη του κοινού ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έδωσαν κυριολεκτικά τα ρέστα τους, αναμασώντας όλα τα επιχειρήματα που βάζει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, παλιός και νέος, για να πολεμήσει το συλλαλητήριο και να φρενάρει τη δυναμική του. Το σωματείο πήρε τελικά απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο, καθώς ένα μέλος της κοινής παράταξης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψήφισε λευκό. Η στάση τους, όμως, πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους εργαζόμενους.
Μεταξύ άλλων, είπαν ότι «πρόκειται για κομματικό συλλαλητήριο που εξυπηρετεί μικροκομματικούς στόχους ενόψει εκλογών», ότι «εφόσον το ΠΑΜΕ δεν συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, δεν μπορούν να συμφωνήσουν...» και άλλα παρόμοια. Χαρακτηρίζουν «κομματική» μια πανελλαδική κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν με αποφάσεις τους εκατοντάδες σωματεία και φορείς, ανάμεσά τους το Σωματείο δασκάλων Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, ο Σύλλογος των μαγείρων κ.ά., που εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. Αλήθεια, είναι «κομματικό» το αίτημα για ουσιαστική προστασία των ανέργων, να πληρωθούν οι απλήρωτοι, να καταργηθούν οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα; Είναι «κομματικό» το αίτημα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία για όλους;
Κατηγορούν για «μικροκομματικούς στόχους» το ΠΑΜΕ που πήρε την πρωτοβουλία γι' αυτή τη λαϊκή κινητοποίηση, για να κρύψουν ότι αυτοί είναι που θέλουν να «ανασυγκροτήσουν» το κίνημα σαν «ουρά» των κομμάτων τους, που διαγκωνίζονται για την κυβερνητική εξουσία. Αυτό κάνουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα, έχοντας τη στήριξη και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από την άλλη, επιβεβαιώνεται ότι ο καημός τους είναι η «ενότητα» των εργατοπατέρων μεταξύ τους, ο «κοινωνικός εταιρισμός» με την εργοδοσία, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις της. Θέλουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να σέρνονται πίσω από τις πιο εκφυλισμένες και ανυπόληπτες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να κάνουν αγώνες για να χάσουν «λιγότερα», να συμβιβάζονται με την «ελάχιστη εγγυημένη» εξαθλίωση, να κάνουν πίσω στις απαιτήσεις της εργοδοσίας, να πανηγυρίζουν για τα ψίχουλα, να περιορίζουν τις προσδοκίες τους στο να φύγει μια κυβέρνηση, να παραιτηθεί ένας υπουργός, να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τη σκούφια του αλλιώς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση του Δικαστηρίου να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Καλαντίδου Σοφία, γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά  των εργαζομένων στο Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ .
Η απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση εντάσσεται στο δόγμα ¨νόμος και τάξη¨ της συγκυβέρνησης και έρχεται να προστεθεί σε σωρεία και άλλων αντιδραστικών αποφάσεων της δικαιοσύνης όπως για τους απεργούς συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΙΚΕΑ, ¨δίνοντας αέρα στα πανιά¨ της μεγαλοεργοδοσίας, όπως και με τη μήνυση  της εταιρείας LIDL σε συνδικαλιστές του επιχειρησιακού σωματείου στο Ν. Αττικής για απεργιακή κινητοποίηση που είχε γίνει το 2010.
Προφανώς  όλα τα παραπάνω στρώνουν και προετοιμάζουν το έδαφος για την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων όπως ετοιμάζεται να επικυρώσει η συγκυβέρνηση με νόμο στη Βουλή με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα βάζει όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα της απεργίας.
Καμία απόφαση δικαστηρίου, κανένας νόμος δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους αγωνιστές που με αυταπάρνηση προσπαθούν να οργανώσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία με την συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη 2014, για να ακουστεί η δική μας φωνή, για να πάρουμε το μέλλον και τη ζωή μας στα χέρια μας.


ΤΟ Δ.Σ.

22 Οκτ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συνεδρίασε στις 21/10/2014 με θέματα που αφορούν το Πανελλαδικό συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη 2014 και τη Γενική Συνέλευση του σωματείου στις 26/10/2014.
Η συζήτηση από τα μέλη του Δ.Σ. στο μεγαλύτερο κομμάτι της αφορούσε τις δράσεις και παρεμβάσεις του σωματείου με στόχο την συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων  στον κλάδο στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο με αιτήματα που συνδέονται με την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, το ασφαλιστικό, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία.
Το πανελλαδικό συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη 2014 είναι μια μάχη που μας χωρά και μας αφορά όλους,  είναι ένα μεγάλο βήμα για το συντονισμό δυνάμεων και για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα, και ένα ακόμα βήμα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συμβάλλει στο δικαίωμα της συμμετοχής των εμποροϋπαλλήλων στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο κηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας για το Σάββατο 1 Νοέμβρη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.
Καλούμε τους συναδέλφους μας και τα επιχειρησιακά σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα, την επιτροπή ανέργων του ΣΕΑ με τα δικά τους πανό με τα αιτήματα τους και τους εργαζόμενους με τις στολές εργασίας στην προσυγκέντρωση των σωματείων του εμπορίου που θα ανακοινωθεί την ημέρα της Γ.Σ.

ΤΟ Δ.Σ.

17 Οκτ 2014

ΚΛΑΔΙΚΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα 17/10/2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σε συνεννόηση με κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στο εμπόριο, έστειλε επιστολή 1η Οκτώβρη 2014, προς Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου και Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.
Στην επιστολή θέσαμε ως αίτημα την άμεση συνάντηση μελών του Δ.Σ. του ΣΕΑ με την Περιφερειάρχη με αφορμή τις ¨Λευκές νύκτες¨  που διοργανώνουν κάποιοι Εμπορικοί Σύλλογοι, σημειώνοντας πολύ συγκεκριμένα στην επιστολή ότι
¨Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο ήδη πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας¨
 Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να υπάρξει συνάντηση, με τη δικαιολογία των πολλών και συνεχόμενων ραντεβού αρνείται να δει και να ακούσει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο και αφορούν τα παραπάνω.
         Τα σωματεία που εκπροσωπούν εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους αγωνιστικά διεκδικούν τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας και το δικαίωμα του εργαζόμενου στον ελεύθερο χρόνο, δικαίωμα στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή.



ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ LIDL HELLAS Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ PRACTIKER
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ
  

16 Οκτ 2014

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ

Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις συμμετοχής στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα στις 12 π.μ.
Ήδη  οι αποφάσεις συμμετοχής Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και φοιτητών – σπουδαστών έφθασαν τις 617.

15 Οκτ 2014

                     ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ


Πάνω από 600 συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και νεολαίας με αποφάσεις τους καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τις γυναίκες τη νεολαία σε ξεσηκωμό!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ
στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ, στο Σύνταγμα, 12 μμ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε:

 «Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα»
Να ακουστεί η φωνή μας δυνατά!

Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Ø      Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Ø      Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
Ø      Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός.
Ø      Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Ø      Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων. Εκατοντάδες χιλιάδες σήμερα πιέζονται στην πρέσα της ανεργίας, χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται ευέλικτα και κακοπληρωμένα. Παίρνουν πίσω όχι μόνο δικαιώματα που κατακτήθηκαν βήμα-βήμα με αδιάκοπους αγώνες και αίμα αλλά μας γυρνούν στην εποχή του μαστίγιου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!
Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας!
Να θρυμματίσουμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν.
Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!
ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προς τα Διοικητικά Συμβούλια,
τους εργαζομένους στο Εμπόριο και της Υπηρεσίες.


Τα  62 σωματεία του κλάδου μας και η Γραμματεία Εμπορίου- Υπηρεσιών συνεχίζοντας τη δράση μας για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα, την προβολή και διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου σας ενημερώνουμε ότι :

ü    Κλείσαμε συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να θέσουμε το ζήτημα της νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας και των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων  την Τέταρτη 22/10/2014 ώρα 13:00μμ.
ü    Κλείσαμε συνάντηση με τους εργοδότες του κλάδου για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στο εμπόριο που να καλύπτει τις απώλειες από την προηγουμένη μείωση  στους μισθούς και τα ημερομίσθια την Τρίτη 21/10/2014 ώρα 09:30πμ .


Καλούμε τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων και τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες αυτές.


                                                              
                                                          ΠΑΜΕ                                                                                 
               ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΟΥΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

13 Οκτ 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Email:pgey2010@gmail.com  
Web: http://ey-pamehellas.gr
ΤΗΛ:210-3301842     FAX: 210-3802864

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Η Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών σας ενημερώνει ότι τα σωματεία του κλάδου μας που συνεδρίασαν και πήραν απόφαση για την συμμετοχή και συνδιοργάνωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου τις 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα έχουν φθάσει τα 62.
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου- Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων κλαδικών και επιχειρησιακών που έχουμε πάρει απόφαση για την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο απευθυνόμαστε στα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου μας και τα καλούμε να συζητήσουν την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.
Να συμβάλουν στην οργάνωση του και αυτοί όπως και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας στην γενική απαίτηση να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να το παίρνουν όλοι οι άνεργοι, να είναι δυνατό το μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό που είναι και τα βασικά αιτήματα του συλλαλητηρίου.
Ταυτόχρονα με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο να αναδείξουμε τα ιδιαιτέρα αιτήματα του κλάδου που είναι : 

ü  Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν την απώλεια από την προηγουμένη μείωση  στους μισθούς και τα ημερομίσθια.
ü  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
ü  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
                 
               

                          ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
                             ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                                                     
               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ,  βίντεο – σποτ για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1 η Νοέμβρη.

Το βίντεο αυτό υπάρχει στην διεύθυνση : http://www.youtube.com/watch?v=uoD3mugk78Y


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην έκθεση εικαστικών « Άνθρωποι – χρώμα +σίδερο» στο Πέραμα μέσα στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που διοργανώνετε για 8η χρονιά από συνδικάτα, λαϊκές επιτροπές και κινήσεις καλλιτεχνών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν Παρασκευή 10 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. και θα λειτουργεί από τις 12 – 9 μ.μ. έως 19 Οκτώβρη .



Γιατί οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του.



 Εκτελεστική Γραμματεία  
               ΠΑΜΕ

10 Οκτ 2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στα H&M

Όλο το τελευταίο διάστημα δίνουμε στον κλάδο του εμπορίου μάχες ενάντια σε μια  σειρά από μέτρα που παίρνει η εργοδοσία,  μέτρα που δυσχεραίνουν τη ζωή μας. Μέτρα που βάζουν ταφόπλακα στο ασφαλιστικό, που μειώνουν δραστικά το εισόδημά μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε Κυριακές αλλά και «λευκές» νύχτες προετοιμάζοντας έτσι σταδιακά το πεδίο για 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων. Μέτρα που εντατικοποιούν τη δουλειά μας, που αυξάνουν τον κίνδυνο για εργασιακά ατυχήματα αλλά και τις ασθένειες του επαγγέλματός μας (φλεβίτης, μυοσκελετικά, προβλήματα στη μέση αλλά και ψυχολογικά προβλήματα δεδομένου ότι έχουν εμφανιστεί κρούσματα ακόμη και αυτοκτονιών στον κλάδο μας).
Τα μέτρα που παίρνονται δεν αφορούν μόνο την δουλειά μας,  αλλά και το σύνολο της ζωής μας καθώς η υγεία ιδιωτικοποιείται, όλο και περισσότερα παιδιά πετιούνται στο δρόμο από τους παιδικούς σταθμούς, οι συγκοινωνίες για να μετακινηθούμε στις δουλειές μας είναι πανάκριβες, οι φόροι ακινήτων αυξάνονται, η εφορία μας στήνει στον τοίχο. 
Οι εργαζόμενοι στα H&M έχουμε ιδία εμπειρία από το τι σημαίνει εντατικοποίηση της δουλειάς, μειωμένα εργασιακά δικαιώματα, ωράριο λάστιχο και άσχημες συνθήκες δουλειάς καθώς καλούμαστε να δουλεύσουμε σε πολλά καταστήματα χωρίς air condition και εξαερισμό στα δοκιμαστήρια, να κουβαλάμε μεγάλο βάρος μεταφέροντας ρούχα, ελάχιστο προσωπικό για να εξυπηρετεί εκατοντάδες κόσμο και να κάνει ταυτόχρονα και τις δουλειές που τρέχουν κα.
Μας έχουν επιβάλλει  ατομικές συμβάσεις, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε διαφοροποιήσεις μεταξύ μας τόσο στο επίπεδο του μισθού όσο και στα εργασιακά μας δικαιώματα (ένσημα, αποζημίωση, πληρωμή υπερωριών, κάλυψη σε εργατικό ατύχημα, ιατροφαρμακευτική κάλυψη κλπ) και η πλειοψηφία είμαστε μερικής απασχόλησης με 300€ και 400€ μισθό - ενώ δεν είναι επιλογή μας - που μπορεί σε αυτόν να προστίθενται και οι υπερωρίες, οι οποίες όμως δεν είναι σταθερές ανά μήνα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε αν τον επόμενο μήνα θα μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τις πάγιες υποχρεώσεις μας και αν θα έχουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας.
Ταυτόχρονα, η κατά κύριο λόγο μερική απασχόληση μας οδηγεί σε ωράρια μη σταθερά και ευλύγιστα και σε συνδυασμό με τον μη επαρκή αριθμό εργαζομένων για να καλυφθούν τα πόστα της δουλειάς η εργασία μας εντατικοποιείται τόσο που τρέχει ένας εργαζόμενος για 10, που σε μερικά καταστήματα οι συνάδελφοί μας λιποθυμούν – και φυσικά παρουσιάζεται από την εταιρία σαν ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ του κάθε εργαζόμενου – και τελικά ενώ η εταιρία βγάζει αμύθητα κέρδη εμείς αμειβόμαστε για τη δουλειά μας με ψίχουλα στη  κυριολεξία.
Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά σε εμάς, η εργοδότρια εταιρία, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ρούχων λιανικής ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, αύξησε με το δικό μας ιδρώτα, τα καθαρά της κέρδη το περασμένο τρίμηνο κατά 19% (740 εκ δολάρια) και ετοιμάζεται να ανοίξει 10 ηλεκτρονικές αγορές ακόμη και 375 νέα καταστήματα παγκοσμίως κάνοντας άνοιγμα και σε αγορές που ακόμη δεν είχε καταστήματα (Φιλιππίνες, Νότιος Αφρική κλπ), μέσα στο 2015. Πληροφοριακά μέσα σε ένα χρόνο μέχρι τον περασμένο Αύγουστο αύξησε η εταιρία τα καταστήματά της κατά 377 παγκοσμίως, φτάνοντας αισίως τα 3.341 καταστήματα.
Με άλλα λόγια, τα H&M είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία, που κυριαρχεί παγκοσμίως και για να τα καταφέρει βάζει όρια στο πόσους εργαζόμενους θα έχει γενικά αλλά και με τι εργασιακές σχέσεις θα τους έχει, πόσο πρέπει να «παράγουν» ανά ώρα (γνωστό σε όλους μας τακτ), και πόσες ώρες θα δουλεύουν τη μέρα. Μέσα σε αυτά εντάσσεται και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις Λευκές νύχτες, που φυσικά δεν είναι ούτε απόφαση που αφορά και ευνοεί μόνο τη δική μας εταιρία αλλά το σύνολο των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, οι οποίες και το επιδιώκουν μηδενός εξαιρουμένου.
Όλα αυτά δεν αφορούν μόνο τις ώρες που είμαστε στη δουλειά αλλά το σύνολο της ζωής μας, τον ελεύθερό μας χρόνο, την οικογένειά μας – αν μπορούμε υπό αυτές τις συνθήκες να κάνουμε. Επομένως, δεν αντιμετωπίζονται ούτε με γκρίνια ούτε με το κυνήγι της ατομικής λύσης γιατί και αυτό έχει κοντά ποδάρια, είναι προσωρινό και τελικά μοιραία καταλήγεις εκεί που βρίσκονται όλοι όσοι έχουν τα ίδια συμφέροντα με εσένα, δηλαδή οι εργαζόμενοι.

ΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ!!!!

Ως πότε θα συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα; Μέχρι πότε θα σκύβουμε το κεφάλι γιατί θέλουμε να ζήσουμε τους γονείς και τα παιδιά μας ενώ δεν καταλαβαίνουμε πως το «Μη μιλάς» μας έχει φέρει ως εδώ και θα μας πάει και παρακάτω αν δεν διεκδικήσουμε, αν δεν παλέψουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά.
Οργανώσου στο σωματείο σου να μάθεις τι σημαίνει ενότητα των εργαζομένων, τι σημαίνει να μην παλεύεις μόνος σου, τι σημαίνει αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και το να μην περιμένεις την ελεημοσύνη του εκάστοτε εργοδότη.
Εμείς έχουμε ήδη εμπειρία προσωπική. Μετατρέψαμε την αγανάκτηση σε αγώνα και με τη στήριξη του ταξικού μας σωματείου καταφέραμε να εφαρμοστούν τα κεκτημένα μας. Πρέπει αυτή η εμπειρία να γίνει φάρος και να παλέψουμε για:
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Να εργαζόμαστε 8ωρο-5μερο-40ωρο με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα και διεκδικώντας κλαδική σύμβαση με κατώτατο μισθό 920. Να προσληφθούν περισσότεροι εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα με τους παραπάνω όρους. Να σταματήσει η εντατικοποίηση και πίεση της δουλειάς.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ (Μπρέχτ)
Η Επιτροπή αγώνα εργαζομένων στα H&M καλεί όλους τους συναδέλφους, να έρθουμε σε επαφή, να συζητήσουμε, να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τα ψίχουλα και να παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας, να απαιτήσουμε συλλογικά αυτό που μας ανήκει.
Μην αποδεχτούμε τους όρους ¨παραγωγικότητας¨ που μας βάζει η πολυεθνική εταιρεία,  γιατί
η ανάπτυξη των κερδών της πολυεθνικής έχει ¨πατήσει¨ πάνω στη δική μας εξαθλίωση.
ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
 ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.

ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·        Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·        Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στην φοροληστεία και τον ΕΝΦΙΑ.
·        Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
·        Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων, να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
·        Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
·        Να πληρωθούν  τώρα όλα τα δεδουλευμένα των απλήρωτων εργαζομένων.
·        Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
·        Όχι στην μετατροπή του Επικουρικού ταμείου σε επαγγελματικό.



   
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η&Μ ΑΘΗΝΑΣ

8 Οκτ 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/10/2014 ώρα 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ
12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους άνεργους του κλάδου στη Γενική Συνέλευση Κυριακή 26 Οκτωβρίου ώρα 11 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Φιλοθέης 5β-Πλ. Μητροπόλεως για να συζητήσουμε, να ενημερωθούμε να αποφασίσουμε πως με καλύτερο τρόπο θα δώσουμε συνολική-καταιγιστική-ταξική απάντηση στην επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης-Ε.Ε. που αφορά τους πάντες.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας
Η απόφαση του ΣΤΕ για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι θετική στο βαθμό που μας βοηθάει να κερδίσουμε χρόνο να οργανώσουμε την πάλη μας, τους αγώνες  ώστε να κατοχυρώσουμε την Κυριακάτικη αργία για όλους της εργαζόμενους στο εμπόριο, για όλο το χρόνο, με νόμο, όχι με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, όχι με ευχολόγια του τύπου ποτέ την Κυριακή, ούτε 52 ούτε 7.  Την Κυριακή 2 Νοέμβρη τα καταστήματα θα λειτουργήσουν σύμφωνα και με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.
Αντιασφαλιστικός νόμος
Με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο, σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ο εργαζόμενος θα έχει προσωπική ευθύνη, δεν θα καλύπτεται από τον ασφαλιστικό φορέα ούτε ως επίδομα εργατικού ατυχήματος, ούτε ως ημέρες αδείας μέχρι να αναρρώσει, καταργούνται τα επιδόματα μητρότητας  και η άδεια μητρότητας.
Ομαδικές απολύσεις
Η εργοδοσία θα έχει δικαίωμα να απολύει μέσα σε ένα βράδυ το σύνολο των εργαζομένων, χωρίς καμιά συνέπεια. 
Για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο
Θα βάλουν όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα της απεργίας, ως ένα ακόμα μέτρο θωράκισης της άγριας εκμετάλλευσης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων. Ο εργοδότης θα έχει το δικαίωμα για lockout δηλ. ¨κατεβάζω ρολλά στην επιχείρηση μέχρι να σταματήσει η απεργία¨.
Ανεργία – απλήρωτη εργασία
Η πλειοψηφία των ανέργων μένει εκτός επιδότησης για χρόνια. Οδηγείται στην εξαθλίωση και λαμβάνει υποσχέσεις για 5μηνες κακοπληρωμένες ανάσες.
Αντίστοιχα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων είδε τον μισθό του να κάνει φτερά και εξαναγκάζεται να ¨συμφωνήσει¨ να δουλεύει 8 ώρες ή 10 ώρες και να πληρώνεται τις 4, πιάνει δουλειά για ένα μήνα και μένει ¨όμηρος¨ μήπως και του ανανεώσουν τη σύμβαση, του μείωσαν το μισθό στα 586 και τα 511 ευρώ, και δεν πληρώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όλα τα παραπάνω συνδέονται με το ασφαλιστικό, τις συνθήκες υγιεινής-ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας, με την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο  μισθό 920 ευρώ, με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, δηλ. με αιτήματα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαμόρφωσαν και αφορούν το σύνολο της ζωή τους.
Συνδέονται με τη φοροληστεία, το πετσόκομμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τις παραπέρα περικοπές των παροχών στην υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και των επιδομάτων που έχουν απομείνει για τοςς άνεργους, τα ΑΜΕΑ.
Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα ότι πάνω στην εξαθλίωση μας πατάει η ¨ανάπτυξη¨ των επιχειρήσεων και των κερδών της.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή, πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι εργαζόμενες μητέρες, να γίνουμε μια γροθιά, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την εργοδοσία, την εξουσία των μονοπωλίων, να αποδείξουμε τη δύναμη μας, να πεισμώσουμε να διατρανώσουμε την αντίθεση μας.
-Αποφάσισε να πάρεις τη ζωή σου, στα χέρια σου.
-Έλα να συζητήσουμε, να ΄χεις γνώση για το τι μας ετοιμάζουν κυβέρνηση, μονοπώλια, Ε.Ε.
-Σπάσε το φράγμα της μοιρολατρίας και του φόβου.
-Η αναποτελεσματικότητα ισχύει εκεί που δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους αγώνες.
-Η εργοδοσία δεν είναι ποτέ ¨αναποτελεσματική¨ γιατί παρότι οι εργοδότες έχουν το κράτος δικό τους, τους νόμους δικούς τους, τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους στο πλάι τους, συμμετέχουν και στα σωματεία τους.
ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·        Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·        Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στην φοροληστεία και τον ΕΝΦΙΑ.
·        Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
·        Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων, να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
·        Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
·        Να πληρωθούν  τώρα όλα τα δεδουλευμένα των απλήρωτων εργαζομένων.
·        Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
·        Όχι στην μετατροπή του Επικουρικού ταμείου σε επαγγελματικό.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΏΒΡΗ 2014 ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ
12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΟ Δ.Σ.