24 Ιουλ 2015

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 02 923, 38 35 093 - ΦΑΞ 38 01 227 -  ΑΘΗΝΑ.

Web Site: www.eelp.gr - Email: eelp@eelp.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Αγ. Φιλοθέης 5Β, τηλ 210 32 36 287, 3232463 – ΦΑΞ 210 3221089 –ΑΘΗΝΑ

Web Site: http://emporoipalliloi.blogspot.gr  - Email: sea1891@otenet.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
3ης Σεπτεμβρίου 48Β΄, 3ος Όροφος, Κτίριο του ΕΚΑ. Τηλ 210-8212753, ΦΑΞ 2155400591

Web Site: http://idiotikoi-athinas.blogspot.gr - Email: siya1933@gmail.com


Αθήνα 24 Ιουλίου 2015

Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι στην εταιρεία Νότος.com,

Τα παραπάνω σωματεία καταγγέλλουν την εργοδοσία της εταιρείας Νοτος.com που για μια ακόμα φόρα αξιοποιώντας το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που έχουν καλλιεργήσει κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και άλλοι μηχανισμοί – στηρίγματα τους προχωράει για μια ακόμα φορά σε μειώσεις μισθών και απολύσεις. 
Όλοι μας καθημερινά βιώνουμε τις δύσκολες καταστάσεις και τα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, που πήραν όλες οι Κυβερνήσεις ανεξαιρέτως απόχρωσης. Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στη βουλή με τη σφραγίδα της  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαρώνουν ότι έχει απομείνει όρθιο από τα δύο προηγούμενα μνημόνια και αφορούν όλους μας. Το τρίτο μνημόνιο φέρνει  μειώσεις στους  μισθούς μας ,σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Η μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου δεν έχασε καθόλου χρόνο και εξαπολύει αυτές τις μέρες μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους εμποροϋπαλλήλους, ιδιωτικούς υπαλλήλους, λογιστές με απολύσεις, μειώσεις μισθών, άδειες άνευ αποδοχών, νέες ατομικές συμβάσεις με κατεδάφιση όσων δικαιωμάτων είχαν απομείνει επικαλούμενη τις εξελίξεις. 
Οι εξελίξεις είναι αντεργατικές – αντιλαϊκές,  βούτυρο στο ψωμί τον εργοδοτών στο κλάδο συνολικά που όλα τα προηγούμενα χρόνια θησαύριζε κλέβοντας τον δικό μας ιδρώτα και αυτό εξακολουθεί να κάνει έχοντας τις πλάτες κυβερνήσεων και διαφόρων  άλλων μηχανισμών  και στηριγμάτων όπως του εργοδοτικού–κυβερνητικού συνδικαλισμού.    
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι στα ΝΟΤΟΣ έχουν πλέον εμπειρία από τέτοιες πρακτικές. Από παλιότερα η εργοδοσία της ΝΟΤΟΣ επέβαλλε μειωμένα ωράρια, κόψιμο επιδομάτων, εθελούσιες εξόδους, απολύσεις.
Πλέον σας καλεί να κάνετε ακόμα μια θυσία. Επιβάλλει μέσω των αλλαγών των συμβάσεων εργασίας νέο μειωμένο ωράριο επομένως εκ νέου μειώσεις. Επίσης τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με απολύσεις καθώς όπως λέει θα προχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων. Ήδη έχει προχωρήσει σε 30 απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία.
Τα παραπάνω σωματεία  καταδικάζουμε την πρακτική τις εταιρείας ΝΟΤΟΣ που προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους της. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν μοιράστηκε τα κέρδη της με τους εργαζόμενους τώρα ζητά να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση τους.

Μπροστά στην τρομοκρατία αυτή πρέπει να απαντήσουμε μαζικά, οργανωμένα μαχητικά.

Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει καμία ατομική σύμβαση που θα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους, να παλέψουμε μαζί με τα σωματεία μας  να μην γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου από τα καταστήματα, τα κεντρικά γραφεία, τις αποθήκες.
Ήρθε η ώρα να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες, για τα δικά μας συμφέροντα. Η μόνη διέξοδος που θα δώσει αισιοδοξία και στους εργαζόμενους του κλάδου είναι η οργάνωση στα σωματεία μας, η συγκρότηση σωματειακών επιτροπών.  
Είναι η αλληλεγγύη που ορθώνεται από τα ταξικά σωματεία για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των βάρβαρων μέτρων παλιών και νέων. Οι εργοδότες του κλάδου σύσσωμοι όσο βλέπουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός οργανωμένος αντίλογος από τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν να αξιοποιούν το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με όλο και πιο εντατικούς ρυθμούς με όλο και λιγότερα δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία ΝΟΤΟΣ την Δευτέρα 18:00 μμ στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΑΓ.ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ.ΜΗΤΡ/ΕΩΣ-ΑΘΗΝΑ) ώστε να οργανώσουμε την αντίσταση μας απέναντι στους σχεδιασμούς της Εταιρείας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια