22 Ιουλ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα που έχει απομείνει και πρέπει να αξιοποιήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη.

Οι χιλιάδες άνεργοι στον κλάδο του εμπορίου δεν πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις που παίζονται στις πλάτες τους παθητικά. Δε φταίνε για την ανεργία τους, δεν τους χαρίζεται το επίδομα. Αντιθέτως πρέπει εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε από κοινού εργαζόμενοι-άνεργοι συνολικά μέτρα προστασίας και ανακούφισης.

Σε αυτές τις συνθήκες επείγει η πλήρης κάλυψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων. Κανένας άνεργος χωρίς επιδότηση. Κανένας άνεργος να μη βρίσκεται απροστάτευτος, χωρίς βοήθεια.

Σε αυτά τα πλαίσια λειτουργεί και δρα η Επιτροπή Ανέργων του ΣΕΑ με πρώτη και κύρια ευθύνη της την συσπείρωση και την οργάνωση της πάλης των μακροχρόνια  ανέργων, των απολυμένων από εκατοντάδες τόπους δουλειάς.
Διεκδικούμε αγωνιστικά και με αξιοπρέπεια
·        Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους.

·        Να μην επιτρέψουμε τη μείωση ακόμα και αυτών των πενιχρών επιδομάτων.  Άμεση καταβολή στην ολότητα τους.

·        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία πληρωμή ή συμμετοχή των ανέργων σε υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.

·        Καμία πληρωμή σε τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ. Απαγόρευση διακοπής νερού-ρεύματος-τηλέφωνου Διαγραφή χρεών για λογαριασμούς-καταναλωτικά δάνεια όλων των ανέργων.

·        Δωρεάν μετακίνησης για όλους τους ανέργους σε όλα τα ΜΜΜ, σε όλες τις πόλεις, χωρίς χρονικούς όρους και προϋποθέσεις.

·        Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε μικρούς επαγγελματίες και έμπορους, σε αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

Βάζουμε στο επίκεντρο την κάλυψη των βασικών αναγκών όπως τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές, την πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές παροχές. Το δικαίωμα στην στέγαση. ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ .

Μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία , τις λαϊκές επιτροπές ανά συνοικία οργανώνουμε την πάλη  μας.
Προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας για να μην μείνει κανένας μόνος του μπροστά στις συνέπειες τις αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής. Μπροστά στην επίθεση των μεγαλοεργοδοτών και του μεγάλου κεφαλαίου που μπροστά στην ανάγκη  για αύξηση της κερδοφορίας τους πετούν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο.  Αξιοποιούν κατά κόρον τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα προγράμματα voucher προτάσσοντας τα σαν μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας. Απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

Καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση!

Καλούμε τους ανέργους του κλάδου να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους,  την Επιτροπή Ανέργων του ΣΕΑ.

Να μην βρεθεί κανένας άνεργος , απολυμένος απλήρωτος μόνος του απέναντι στον εργοδότη και στο κράτος.


Η Επιτροπή Ανέργων του ΣΕΑ συνεδριάζει κάθε Δευτέρα στις 11:00 πμ στα γραφεία του Συλλόγου. Αγίας Φιλοθέης 5Β  πίσω από την Πλ. Καπνικαρέας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : Τίτσα  210 3236287– 210 3232463 .