2 Οκτ 2015

Αθήνα 2/10/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 2/10/2015 πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, μετά από αίτημα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με την εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, με αφορμή τα πανελλαδικά κλεισίματα καταστημάτων από τον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ και τις απολύσεις ή ¨οικειοθελείς αποχωρήσεις¨ όπως παρουσιάζονται από την εργοδοσία, εκατοντάδων εργαζομένων.
Η εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ κυνικά ομολόγησε στο υπουργείο ότι φορτώνει την μείωση του τζίρου, τον ανταγωνισμό της με τις άλλες εταιρίες με στόχο να μονοπωλήσει την αγορά, στις πλάτες των εργαζομένων.
Η εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ισχυρίζεται ότι δεν κάνει απολύσεις αλλά υπάρχουν          ¨οικειοθελείς αποχωρήσεις¨, λήξεις συμβάσεων και καλό επίπεδο μισθών που αγγίζουν τα 1.500€ την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι με μερική απασχόληση και πληρώνονται με τη  ΕΣΣΕ. 
Το κλαδικό σωματείο ζήτησε από υπουργείο και εργοδοσία την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι εργαζόμενοι από τα καταστήματα που κλείνει η εργοδοσία να μετατεθούν σε άλλα καταστήματα και να μην χάσει κανείς την δουλειά του και το μεροκάματό του, πλήρη αποζημίωση για όποιον εργαζόμενο δεν θέλει να μετατεθεί. Για αυτά τα ζητήματα η εργοδοσία να δεσμευτεί γραπτώς.
Από την πλευρά του Υπουργείου κατατέθηκαν ευχολόγια.
Στην τριμερή στο υπουργείο εργασίας παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι  της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ, η στάση των όποιων  ήταν προκλητική.  Παραβρέθηκαν για τους δικούς τους σκοπούς ,ήρθαν σε αντιπαράθεση με το κλαδικό σωματείο,  ήρθαν για να δείξουν δήθεν τα φιλεργατικά τους αισθήματα απέναντι σε εργαζόμενους που απολύονται με μειωμένους μισθούς που αυτή η πλειοψηφία  υπέγραψε  με τον Μαρινόπουλο το 2012.  
Ως σωματείο θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ ήταν και παραμένει το αγαπημένο παιδί της εργοδοσίας και του Μαρινόπουλου.
Έχει συμβάλει αποφασιστικά για το πέρασμα όλων των αντεργατικών- αντιλαϊκών μέτρων όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.
Είναι οι ίδιοι που στις εκλογές όλων των σωματίων που ελέγχει η εργοδοσία όπως το επιχειρησιακό του Σκλαβενίτη, του Βεροπούλου, των ΑΒ- Βασιλόπουλου και άλλα, πρωτοστατούν στην επίθεση για να μην ακουστεί η φωνή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μέσα στα Σουπερ Μάρκετ αποκλείοντας ψηφοδέλτια, αγωνιστές εργαζόμενους. 
Είναι οι ίδιοι που συμμαχούν και ταυτίζονται με την εργοδοσία προκειμένου να εκλέξουν αντιπροσώπους για τα συνέδρια που θα γίνουν το 2016 (ΕΚΑ- ΟΙΥΕ).   

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους, όλους όσους εργάζονται στα καταστήματα και τις αποθήκες ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο, από κοινού να οργανώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση απέναντι στην προκλητική στάση της εργοδοσίας, στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ και στην ¨ουδετερότητα¨ της κυβέρνησης.