14 Οκτ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δίνουμε άμεση απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα. Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.
Συμμετέχουμε στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 6:30 στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Την Παρασκευή 16 Οκτώβρη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο προχωρώντας με ταχύτατους ρυθμούς στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης ,το τσάκισμα στους μισθούς, τις συντάξεις και των εργασιακών δικαιωμάτων. Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους, επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζει υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Αυξάνουν ακόμα και την τιμή στα ήδη πανάκριβα εισιτήρια.
   
                     Στην αντεργατική - αντιλαϊκή σφαγή δεν υπάρχει  λαϊκή συναίνεση.
                    Όλοι στο δρόμο μαζικά, μαχητικά, αγωνιστικά. Να μην λείψει κάνεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι
       Τα νέα βάρβαρα μέτρα του πολυνομοσχεδίου  έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απληρωσιά, τις άδειες άνευ αποδοχών, την εντατικοποίηση που είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εμποροϋπάλληλους.

                    ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ
               ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Δίνουμε συνέχεια, κλιμακώνουμε την πάλη μας με το συλλαλητήριο 22 Οκτώβρη. Την Γενική μας Συνέλευση 25 Οκτώβρη , 6.00μμ και στην πανεργατική, πανελλαδική απεργία 12 Νοέμβρη.
                                                        
                                                ΤΟ  Δ.Σ.