28 Ιαν 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με μαζικούς φορείς (Λαϊκή Επιτροπή, συνταξιούχους, Σύλλογο Γυναικών)  στην Πετρούπολη σήμερα 28/1/16  προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ στη οδό Ανατ. Ρωμυλίας στη Πετρούπολη εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους  οι οποίοι βρίσκονται υπό την απειλή απόλυσης. Η εταιρεία ενημέρωσε τους εργαζόμενους  το Σάββατο 23/1/16 ότι το συγκεκριμένο κατάστημα κλείνει  τους κάλεσε να μαζέψουν τα εμπορεύματα χωρίς να λέει τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι, αν θα πεταχτούν στο δρόμο.
 Την εξέλιξη βέβαια τη γνωρίζουμε πολύ καλά. Οι εργαζόμενοι θα πεταχτούν στην ανεργία όπως έγινε με δεκάδες εργαζόμενους  στην ίδια επιχείρηση τους τελευταίους μήνες. Δεκάδες κλεισίματα καταστημάτων τα οποία συνοδεύονται από  απολύσεις είναι ο εφιάλτης για τους χιλιάδες εργαζόμενους της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.
         Το μπαράζ απολύσεων, οι “οικειοθελείς αποχωρήσεις” όπως παρουσιάζονται από την εργοδοσία, τα κλεισίματα μαγαζιών συνεχίζονται αμείωτα.
        Το κλαδικό σωματείο, οι μαζικοί φορείς   της περιοχής δεσμεύτηκαν ότι θα είναι στο πλευρό των εργαζόμενων, σε ότι αποφασίσουν. Τους κάλεσε να μπουν μπροστά, να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, να συμμετάσχουν στην Γενική απεργία 4 Φλεβάρη. Η αναμονή  ότι μπορεί κάτι να αλλάξει χωρίς την δική μας  οργάνωση, τη δική μας πάλη δεν έδωσε λύση ποτέ. Αντίθετα δυνάμωσε την επίθεση της εργοδοσίας.
       Ελπίδα υπάρχει, βρίσκεται στην αντίσταση σε κάθε κατάστημα που θέλουν να κλείσουν, στον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας.
      Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση μας στο  κλαδικό μας σωματείο και το επιχειρησιακό.
      Η ελπίδα βρίσκεται στο μαζικό ΟΧΙ στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία όλων των εργαζομένων του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ που θέλει για μια ακόμη φορά στις πλάτες των εργαζομένων να αυξήσει τα κέρδη του όσο γίνεται περισσότερο.

                                                                                                                                                  
Το ΔΣ