26 Ιαν 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργοι, νέες και νέοι
 Το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας, τόσο τους συνταξιούχους, όσο και τους εργαζόμενους, τους ανέργους  και τη νεολαία  .
Τους συνταξιούχους με τις μειώσεις συντάξεων και τους εργαζόμενους με τη μείωση μισθών λόγω αύξησης εισφορών, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και τσάκισμα πολλών δικαιωμάτων.
Όσον αφορά την ασφάλιση, θα είναι ένα επιπλέον βάρος στο μισθό του τυχόν εργαζόμενου μέσα στην οικογένεια, αφού οι μερίδες ασφάλισης πλέον θα είναι ατομικές.
Θα χρειάζεται να πληρώνουμε εξτρά ασφαλιστικές εισφορές για την ασφάλιση των ανέργων και των ανήλικων παιδιών μέσα στην οικογένεια.
Στο θέμα που αφορά την σύνταξη θα υπάρχει πλήρη αβεβαιότητα. Όταν η ανεργία, κυμαίνεται στο 25%, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης θα αποτελούν την πλειοψηφία και η μαύρη, ανασφάλιστη εργασία, θα μένει στο απυρόβλητο.
   Για εμάς τους ανέργους του χτύπημα είναι διπλό.
Ø Ποιος άνεργος θα μπορεί να συμπληρώσει 15 ή 20 χρόνια  εργασίας, προκειμένου να κατοχυρώσει το δικαίωμα σύνταξης, ακόμα και για αυτά τα 384 ευρώ που θα δίνονται με την εθνική σύνταξη;  
Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να αλλάξει με τα προγράμματα ανακύκλωσης ανέργων, όπως είναι τα 5μηνα, τα 8μηνα και ότι άλλο εφεύρουν στο μέλλον.
Μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθώντας τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  έφτασαν την ανεργία στα σημερινά επίπεδα.
Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα τόσο στους ανέργους, όσο και στο σύνολο της εργατικής τάξης και στους συνταξιούχους, με το πιο αντιδραστικό νομοσχέδιο, που καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών.
Το σίγουρο είναι ότι δεν ευθυνόμαστε για την ανεργία μας, φέρουμε όμως ένα κομμάτι ευθύνης, αν αφήσουμε να εφαρμοστεί στη πράξη αυτό το νομοσχέδιο.
Ø Ποια είναι η θέση που πρέπει να κρατήσουμε σκεπτόμενοι και το μέλλον των παιδιών μας;
Ø Σε τι συνθήκες θα κληθούν να δώσουν τη δική τους μάχη για επιβίωση;
Η θέση των ανέργων θα πρέπει να είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Μπροστά στο συλλαλητήριο στην απεργία στις 4 Φλεβάρη οι άνεργοι δεν θα πρέπει να είναι μόνο παρόντες στην κινητοποίηση αυτή, αλλά θα πρέπει να συμμετέχουν στην οργάνωση της απεργίας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα δράσης του κλαδικού μας σωματείου.




Παλεύουμε από κοινού και διεκδικούμε:
ü Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος, με πλήρη δικαιώματα σε υγεία , πρόνοια.
ü Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ü Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των μαθητών, των φοιτητών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε όλη τη χώρα.
ü Κανένας πλειστηριασμός σε λαϊκή κατοικία.
ü Μόνιμη και σταθερή εργασία, 8ωρο, 40ωρο,5θήμερο.
ü Δημόσια δωρεάν υγεία και ασφάλιση για όλους.
ü Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009.
ü Καμμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
ü Να πληρώσει η εργοδοσία και το κράτος τις απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων.
ü Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.


v  Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο απολυμένο, άνεργο να συμμετέχει στην κινητοποίηση μας στο Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 2/2/16, 11.00 π.μ. με αιτήματα :

                                    I.            Πλήρης ασφάλιση για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία. 
                                     II.            Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
                                   III.            Επίδομα ανεργίας.


  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
                        ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΟΜΟΝΟΙΑ




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ