12 Ιαν 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφου από την επιχείρηση ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΑΕ.
Η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης προέβει στην απόλυση του συναδέλφου με πρόσχημα τη μείωση προσωπικού. Η αλήθεια όμως  είναι ότι δεν άρεσε στην εργοδοσία το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ήταν πρωτοπόρο μέλος του σωματείου του, συμμετείχε στις απεργίες και το κυριότερο ήταν ο μοναδικός εργαζόμενος που δεν είχε υπογράψει τη 2η μείωση μισθού την οποία επέβαλλε η εργοδοσία το καλοκαίρι με πρόσχημα το capital control.
Καλεί  κάθε εργαζόμενο στην επιχείρηση ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΑΕ να καταδικάσει την στάση της εργοδοσίας, να συσπειρωθεί στο κλαδικό του σωματείο και να απαιτήσει να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου, να πάρει πίσω η εργοδοσία τις μειώσεις μισθών. Ο καθένας μόνος του, μακριά από το σωματείο του είναι εύκολη λεία για το κάθε εργοδότη.
Η μεγαλοεργοδοσία έχει με το μέρος της ένα ολόκληρο αντεργατικό οπλοστάσιο που για χάρη της έχουν εξασφαλίσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η σημερινή το ενισχύει.
Το όπλο του κάθε εργαζόμενου είναι το σωματείο του, το δυνάμωμα του, η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Κανένας μόνος του, όλοι μια γροθιά απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΑΕ να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση στις 24/1/16, 10.30 π.μ. με θέμα οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό.
Απαιτεί να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου και οι μειώσεις μισθών.

ΤΟ Δ.Σ.