8 Απρ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή 10 Απριλίου, 11.00π.μ. πραγματοποιεί σύσκεψη στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5β, Πλ. Μητροπόλεως ) για τους εργαζόμενους της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ με αφορμή τη νέα καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας.

Την Πέμπτη 7/4/16 έκανε παρέμβαση στην Κεντρική Διοίκηση και απαίτησε να καταβληθεί άμεσα ο μισθός σε όλους τους εργαζόμενους. Η εταιρεία μέσω της κας Δέμη δεσμεύτηκε ότι την Παρασκευή 8/4/16  το συγκεκριμένο θέμα θα ταχτοποιηθεί.

Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εφησυχάσουν και να συμβιβαστούν με τη καταβολή ενός μέρους του μισθού τους. Δεν πρέπει να συνηθίσουνε την απληρωσιά. Στον κλάδο του εμπορίου έχουμε εκατοντάδες απλήρωτους συναδέλφους και για πολλούς μήνες.  Απαιτείται  αγωνιστική  απάντηση τόσο για την καθυστέρηση στη μισθοδοσία όσο και για τις απολύσεις, τις εκδικητικές μεταθέσεις που εξαναγκάζουν  συναδέλφους σε παραίτηση.

Τη στιγμή που η εταιρεία ανακοινώνει συνεργασίες, σχέδια ανάπτυξης και δανειοδότησης εκατομμυρίων αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους,  εκατοντάδες τους έχει οδηγήσει στην ανεργία και σίγουρα στα σχέδια της είναι η συνεχιζόμενη επίθεση σε κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε  στις αποθήκες, στα γραφεία και τα καταστήματα της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ  έλα σε επαφή με το κλαδικό σου σωματείο, γίνε μέλος του. Γύρισε την πλάτη σου στην πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου που για ακόμα μία φορά βγάζει λάδι την εργοοδοσία, καθησυχάζοντας τους εργαζόμενους.  Κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να κατευνάσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων της εταιρείας και ταυτόχρονα ρίχνει λάσπη στις δυνάμεις του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου (ΣΕΑ) που προσπαθούν να οργανώσουνε και να δυναμώσουνε την πάλη των εργαζομένων.

Έλα στη σύσκεψη  την Κυριακή 10 Απριλίου, 11.00 π.μ. στα γραφεία του συλλόγου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.