19 Απρ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ - ΜΕΤΡΟ

          Μετά την εξαγορά της "ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.Β.Ε" από την "ΜΕΤΡΟ Α.Ε.Β.Ε"  οι εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν "ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ" !!! Σύμβαση δανεισμού που σε συνδυασμό με τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα.
          Για ακόμα μια φορά τη νύφη θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι   αφού στη νέα αυτή σύμβαση που καλούνται να την υπογράψουν εκβιαστικά  θα ενοικιαστούν στη ΜΕΤΡΟ Α.Ε.Β.Ε για δύο  χρόνια και μετά υποτίθεται ότι θα γυρίσουν στην εργοδότρια εταιρεία  δηλαδή στη ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ!
        Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι οι εξαγορές – συγχωνεύσεις επιχειρήσεων γίνονται για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των εργοδοτών, αυτά τα κέρδη που είναι αποτέλεσμα των εξαντλητικών ωραρίων, των μειώσεων μισθών, της κατάργησης των δικαιωμάτων   εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.
       Οι εργαζόμενοι στο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει ακριβά  την κερδοφορία του εργοδότη υπέστησαν μειώσεις μισθών, απολύσεις, απληρωσιά ,εντατικοποίηση μέχρι λιποθυμίας  και όλα αυτά και με  την υπογραφή  του επιχειρησιακού, εργοδοτικού σωματείου .
      Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους στο Βερόπουλο να  μην υπογράψουν καμία νέα σύμβαση, να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο και οργανωμένα να απαντήσουν  στη νέα εργοδοτική πρόκληση. Να  μην δεχτούν να υποστούν άλλη θυσία, να σπάσουν την τρομοκρατία της εργοδοσίας και να γυρίσουν την πλάτη τους στο εργοδοτικό σωματείο. Τους καλούμε να εμπιστευτούν το κλαδικό τους σωματείο.
 
Το Δ.Σ