20 Ιουλ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρασκευή 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
24ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  
ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ  & ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11π.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σταδίου 29, Αθήνα)

Εργαζόμενοι στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ,


Τα κλαδικά σωματεία Αττικής Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής προκηρύσσουν 24ωρη παναττική απεργία  για την Παρασκευή 22 Ιουλίου  2016 για τα καταστήματα, τα γραφεία  και τις αποθήκες στη Μαρινόπουλος ΑΕ, στηρίζοντας την απόφαση των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ που έχουν συγκροτηθεί σε καταστήματα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Σας καλούμε να δυναμώσετε των αγώνα σας, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο που είναι αντιμέτωποι με την ίδια άγρια επίθεση από εργοδοσία και κυβέρνηση στα δικαιώματα τους. Να μην συμβιβαστείτε με τα ψίχουλα που σας πετάει η εργοδοσία προκειμένου να καταπνίξει κάθε αγωνιστική διάθεση που υπάρχει. Τα ψίχουλα που βάζει στους μισθούς η εργοδοσία προέρχεται από την πίεση των αγώνων και των κινητοποιήσεων που αναπτύσσονται. Δεν πρέπει να αφήσετε ειδικά σε αυτές τις συνθήκες να συσσωρεύονται απλήρωτοι μισθοί.

Να απαντήσετε αγωνιστικά στην εργοδοτική τρομοκρατία που δυναμώνει, να τσακίσετε το φόβο και τις αναστολές, να προσπεράσετε τα ψέματα και την αναμονή που καλλιεργεί το επιχειρησιακό σωματείο και να συντονιστείτε με τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα που με αποφάσεις των επιτροπών αγώνα και των κλαδικών σωματείων σε κάθε πόλη, έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία. Ήδη απόφαση για απεργία στις 22 Ιούλη έχει πάρει το σωματείο των εργαζόμενων του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ στη Θεσσαλονίκη ύστερα από μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση, καθώς επίσης στη Λάρισα και στο Ηράκλειο. Επιτροπές αγώνα έχουν συγκροτηθεί σε Βόλο και Σάμο.

Το κείμενο των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ στην Αθήνα, αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ μέσα από τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ των καταστημάτων HYPER Ρέντη(042), HYPER Αργυρούπολης(052),  HYPER Μαρούσι(024),  HYPER Νέας Ιωνίας(033) και Μαρινόπουλος(104), κάναμε την αρχή! Πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, κόντρα στο κλίμα αναμονής, φόβου και ψεύτικων αυταπατών που καλλιεργούν μέσα στα καταστήματα.

Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις συγκροτήσαμε επιτροπές αγώνα κάνοντας δική μας υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Προχωρήσαμε σε πετυχημένη στάση εργασίας στις 13/7 με τη συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μαζική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, κινητοποιήσαμε συναδέλφους μας σε πολλά καταστήματα. Με την πίεση μας προς την κυβέρνηση, προκαλέσαμε νέα τριμερή συνάντηση την επόμενη βδομάδα.

Η καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας που υπήρξε σε αρκετά καταστήματα πρέπει να απλωθεί σε περισσότερα! Να σπάσει ο φόβος, η εργοδοτική τρομοκρατία, ο συμβιβασμός με την απληρωσιά. Να μην παρακολουθούμε τις εξελίξεις από απόσταση. Αφορούν τη δουλειά μας, τη ζωή μας! Να δώσουμε συνέχεια στους αγώνες μας! Η πίεση μας προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση πρέπει να δυναμώσει!

Συνάδελφοι-ες σε κάθε κατάστημα,
Σας καλούμε σε ενιαίο συντονισμό, να οργανώσουμε από κοινού το επόμενο βήμα μας. Σας καλούμε μέσα από συζητήσεις και Γενικές Συνελεύσεις, να συγκροτήσετε επιτροπές αγώνα, ώστε να φτιαχτεί ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων και να δώσουμε όλοι μαζί συντονισμένη αγωνιστική απάντηση.

Στη κοινή συνεδρίαση των επιτροπών αγώνα στις 15/7/2016 αποφασίσαμε:

·         Οι επιτροπές αγώνα με τη στήριξη των 4 κλαδικών σωματείων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Αττικής, να προχωρήσουμε σε  ΑΠΕΡΓΙΑ στις 22/7/2016 στη βάση της κλιμάκωσης και του συντονισμού με το σωματείο εργαζομένων του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ στη Βόρεια Ελλάδα που  ήδη έχει πάρει απόφαση.
·         Να γίνει υπόθεση όλων μας, η επιτυχία της απεργίας! Να ενημερώσουμε όλα τα καταστήματα για τις αποφάσεις μας, καλώντας τους συναδέλφους σε συντονισμένο, ενιαίο αγώνα.
·         Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την ημέρα της τριμερούς συνάντησης εργαζομένων, εταιρείας και υπουργείου.

Διεκδικούμε:

Ø  Άμεση καταβολή όλου του μισθού μας! 
Ø  Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας!
Ø  Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις!

Κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές της εργοδοσίας, που θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Η απεργία είναι ενέργεια και συλλογική απόφαση που επιλέγουμε για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματα μας! Προσπερνάμε την πλειοψηφία του επιχειρησιακού μας σωματείου που δεν παίρνει μέτρα οργάνωσης και αγωνιστικές πρωτοβουλίες φτάνοντας στο σημείο να καλεί ανοιχτά σε συμβιβασμό και σε μη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και απεργίες.

Μια επιλογή υπάρχει μπροστά μας! Να οργανωθούμε σε κάθε κατάστημα, να αγωνιστούμε ταξικά, συλλογικά, να απαιτήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας!

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδια τους.
Οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν!

Τα κλαδικά σωματεία

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής