11 Οκτ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ   ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ         17 ΟΚΤΩΒΡΗ          ΣΥΝΤΑΓΜΑ 6.30Μ.Μ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ    ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΕΑ 10.30Π.Μ

Δίνουμε τη μάχη για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
Οι ¨βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές¨ και η ¨κανονικότητα¨ είναι η σύγχρονη δουλεία, η δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, εργασία χωρίς δεσμεύσεις για τα αφεντικά, που στοχεύουν να πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν, να απολύουν χωρίς κόστος, να έχουν τον εργαζόμενο ευέλικτο χωρίς εμπόδια από την οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση του.
Για εμάς τους εργαζόμενους κανονικότητα είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, η αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις, η μείωση του εργάσιμου χρόνου, η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας
Η ύπαρξη μιας κλαδικής σύμβασης στο εμπόριο σήμερα θα ¨θωράκιζε¨ όλους εμάς τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους από τους μισθούς ψίχουλα, τα ατέλειωτα ωράρια, την δουλειά και τις Κυριακές, τις δυσμενείς μεταθέσεις, την απλήρωτη εργασία.
Αν υπήρχε κλαδική σύμβαση στο εμπόριο στη βάση του 2011 με υποχρεωτικότητα και δεσμευτικότητα για όλους τους εργοδότες, δεν θα επηρέαζε αρνητικά τους εργαζόμενους στον ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ, που σήμερα εργάζονται ως ενοικιαζόμενοι, δεν θα προβλημάτιζε τους εργαζόμενους στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, για το νέο εργασιακό καθεστώς και το επίπεδο μισθών με βάση τη συμφωνία και τα παιχνίδια των επιχειρηματικών ομίλων.
Η κλαδική σύμβαση θα ήταν το όριο προστασίας όλων των εργαζομένων.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το κλαδικό σου σωματείο, μαζί με δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία από κάθε κλάδο, οργανώσεις που μέχρι τώρα ξεπερνούν τις 400 σε όλη τη χώρα, συντονιζόμαστε και διεκδικούμε αγωνιστικά την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συμβάσεων.
Σε καλούμε στο συλλαλητήριο Δευτέρα 17 Οκτώβρη 6.30μ.μ. στο Σύνταγμα
να καταθέσουμε το δικό μας πόρισμα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει
Προσυγκέντρωση Εμποροϋπαλλήλων Πλ. Κάνιγγος 6.00μ.μ.

Σε καλούμε στη Γενική Συνέλευση του κλάδου Κυριακή 30 Οκτώβρη 10.30 πρωί στα γραφεία του συλλόγου Αγ. Φιλοθέης 5β  Πλ. Μητροπόλεως
Στην επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε-εργοδοσίας να αντιπαραθέσουμε τον δικό μας σχεδιασμό τις δικές μας κόκκινες γραμμές

ΤΟ Δ.Σ.