3 Νοε 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τους κυβερνητικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές Διαμαντή Κώστα και Νίκα Νίκο, εργάζονται στο PRAKTIKER, οι οποίοι σε ευθεία γραμμή συνεννόησης με την εργοδοσία, στοχοποιούν συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, και τους  ¨απαγορεύουν¨   τη συνδικαλιστική δράση στο PRAKTIKER.
Οι Νίκας Νίκος και Διαμαντής Κώστας είναι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με το ψηφοδέλτιο ΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ).
Την Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2016 οι δύο κυβερνητικοί-εργοδοτικοί συνδικαλιστές επιτέθηκαν φραστικά με χυδαιότητα και αγοραίες εκφράσεις στην συνάδελφο και επίσης μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκλεγμένη με τη ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) Βρεττού Πόπη, διότι η συνάδελφος ¨τόλμησε¨ να αναρτήσει στο πίνακα ανακοινώσεων στο χώρο που κάνουν διάλλειμα οι εργαζόμενοι, ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που καλούσε τους συναδέλφους στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 24 Νοέμβρη 2016, που γίνεται για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Για να μην υπάρξει δε και καμία αμφιβολία τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι δύο συγκεκριμένοι, η ¨παρέμβαση¨ τους  έδινε και το ιδεολογικό τους στίγμα, τονίζοντας στην συνάδελφο ότι  ¨το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι φασίστες¨  ¨είσαι πληρωμένο στέλεχος του ΠΑΜΕ¨  ¨εάν ξαναβάλεις ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στον πίνακα θα βάλουμε και εμείς ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής¨ .
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Διαμαντής Κώστας και Νίκας Νίκος με τις πλάτες της εργοδοσίας και της παράταξης που εκπροσωπούν προσπαθούν να πουλήσουν ¨μαγκιά¨  σε μέλη και στελέχη του ΣΕΑ και του ΠΑΜΕ.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η ημέρα που επέλεξαν οι δυο συγκεκριμένοι  για να επιτεθούν στη συνάδελφο. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Τρίτη 1 Νοέμβρη 2016 στο συγκεκριμένο κατάστημα  PRAKTIKER μαζί με τη συνάδελφο Βρεττού Πόπη και το ΚΕΠΕΚ για ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.
Κατανοούμε λοιπόν την ενόχληση της εργοδοσίας και κατ΄ επέκταση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε όλους τους χώρους εργασίας για όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους μας και καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο κλαδικό τους σωματείο και να απομονώσουν τα τσιράκια της εργοδοσίας που η μοναδική δραστηριότητα τους είναι η προβοκατόρικη δράση τους για εκφοβισμό των εργαζομένων με  τις πλάτες των αφεντικών τους, ¨τζάμπα μάγκες¨ δηλαδή.


ΤΟ Δ.Σ.