25 Νοε 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των  εργαζόμενων  της PRESSPOINT για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να εξασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα τους.

Τα καταστήματα τύπου PRESSPOINT ,στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών βάζουν λουκέτο στέλνοντας στην ανεργία 70 εργαζόμενους. Οι 70 συνάδελφοι  των PRESSPOINT προστίθενται στους  άνεργους  της Ηλεκτρονικής, τους εκατοντάδες του Μαρινόπουλου, του FOKAS, του Κωνσταντακάτου ,των SPRIDER και άλλων μεγαλοεργοδοτών που κατέβασαν ρολά, συγχωνεύτηκαν ή εξαγοράστηκαν από άλλους επιχειρηματίες.

  Ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεγαλοεργοδοτών ,η διασφάλιση και η αύξηση της κερδοφορίας τους που για αυτούς σημαίνει σε πρώτη φάση μείωση του εργατικού κόστους, απολύσεις, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων. Με απλά λόγια, δηλαδή, μειώσεις σε μισθούς, παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας, απάνθρωπα ωράρια. Αυτή είναι η πραγματική αιτία που πετάει χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.  

Οι μεγαλομέτοχοι της PRESSPOINIT(Μπόμπολας ,Ψυχάρης ,Αλαφούζος και Παπασωτηρίου)   δεν έχουν  πρόβλημα επιβίωσης, δε θα βρεθούν αντιμέτωποι με το καθημερινό μας άγχος, για να πληρώσουμε το νοίκι, για να έχει το παιδί μας φαί, για να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες μας! Εκτός των ενισχύσεων-επιδοτήσεων-φοροαπαλλαγών που κάθε κυβέρνηση τους πριμοδοτεί, έχουν τη δυνατότητα να επενδύουν και να αγοράζουν όπου θέλουν όποτε θέλουν σε όποιον κλάδο θέλουν, ανάλογα με τις προοπτικές κερδοφορίας τους.

Μόνο ο δικός μας ΑΓΩΝΑΣ, με ξεκάθαρο μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και τους  διάφορους πρόθυμους στυλοβάτες τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να έχει αποτέλεσμα. 

Μόνο ο κοινός αγώνας , η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων  που πλήττονται από την βάρβαρη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική είναι απάντηση σε όσους μας θέλουν να ζούμε μια ζωή με δόσεις, με μισθούς ψίχουλα και σμπαραλιασμένα δικαιώματα.

 Ο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους της PRESSPOINT να συμμετέχουν στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 Δεκέμβρη, 10:30 πμ στην Ομόνοια βάζοντας μπροστά τα δίκαια αιτήματα τους , μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να εξασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα τους.


Το ΔΣ