27 Απρ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ   ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ δεν πέφτει από τα σύννεφα με την προώθηση της πλήρους  κατάργησης  της Κυριακάτικης Αργίας στο εμπόριο, που προωθείται χωρίς κανέναν περιορισμό, από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  και κουαρτέτο. Αυτό περιλαμβάνεται στο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο μπροστά στο κλείσιμο της "αξιολόγησης", που προβλέπει νέα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα με στόχο την ανάκαμψη του κεφαλαίου.

  Το πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων  για δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα με εξαντλητικά ωράρια, πενιχρούς μισθούς και τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με το δικαίωμα που είναι η κατοχύρωση της Κυριακής ως μέρα ανάπαυσης, ελεύθερου χρόνου, οικογενειακής ζωής και γενικότερα  κοινωνικής δραστηριότητας για όλους τους εργαζόμενους.

   Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανεχτούν κάτι τέτοιο, να μην περάσει κανένας εφησυχασμός. Με οργανωμένη συλλογική δράση, με τα κλαδικά μας σωματεία, με την κοινωνική μας συμμαχία, τους  αυτοαπασχολούμενους , που μετά βίας παλεύουν να κρατήσουν ανοικτά τα μικρά καταστήματα τους, να δυναμώσουμε την κοινή μας δράση ενάντια στα μονοπώλια του κλάδου, με αίτημα νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!

   Από την ίδιες τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι καμία δικαστική απόφαση όπως αυτή του ΣτΕ, που έχει κάνει σημαία η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) δεν σταματάει τις επιδιώξεις των μεγαλοεργοδοτών.

   Μπροστά στη Πρωτομαγιά και για την συνέχεια, κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας ,την νομοθετική κατοχύρωση της ,την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Προετοιμαζόμαστε για πανεργατική γενική απεργία.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ

Το Δ.Σ.