15 Μαΐ 2017

Επιστολή εργαζομένων στην εταιρεία
«Φ. & Κ. Λεμονής ΑΕΒΕ» (Καλογήρου)


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Φ. & Κ. Λεμονής ΑΕΒΕ» που παραμένουμε απλήρωτοι περίπου για δύο μήνες, παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στην εταιρεία καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εργοδοσία σχετικά με τους μισθούς μας, τις θέσεις εργασίας μας, και συνολικά τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Μέσα σε αυτό το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το τι μέλλει γενέσθαι και αφού πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 26/04 όπου δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την καταβολή των μισθών μας και των θέσεων εργασίας μας, η εργοδοσία κυκλοφόρησε μια επιστολή χωρίς διευκρίνιση και χωρίς να φαίνονται οι πραγματικές προθέσεις της, ζητώντας την υπογραφή μας, είτε με εκβιαστικό τρόπο, είτε ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας, ζητώντας μας «να δείξουμε ότι στηρίζουμε την εταιρεία». Μας ζητά για ακόμη μια φορά να βάλουμε πλάτη και να συναινέσουμε σε περαιτέρω απληρωσιά και ανασφάλεια, να χρησιμοποιήσει την «εν λευκώ» υπογραφή μας στα όποια νέα σενάρια μπορεί να προκύψουν.
Επειδή δεν μπορούμε να μένουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια, οργανώνουμε την πάλη μας, μαζί με τα κλαδικά μας σωματεία, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ), τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας, την Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), που βρέθηκαν στο πλάι μας από την πρώτη στιγμή και μας έδειξαν την αλληλεγγύη τους. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η οργάνωση μας σε επιτροπές εργαζομένων σε κάθε κατάστημα, στα λογιστήρια και στις αποθήκες, να γίνουμε ποιο δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε.

Να απαιτήσουμε:

ð Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
ð Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων μας
ð Να παρθούν πίσω οι υπογραφές που εκβιαστικά πήρε η εργοδοσία.