7 Ιουν 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΚΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ FLORMAR

Με το παρόν ψήφισμα καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της ταμίας του σωματείου εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, από την επιχείρηση flormar στο κατάστημα της Πάτρας, που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων billyss.ainternationaltrade.  
Η απόλυση της συνδικαλίστριας συναδέλφισσας έγινε στις 30/5/17 λίγες μέρες μετά την συμμετοχή της στην γενική πανελλαδική απεργία στις 17/5/17. Μετά την παρέμβαση του ΔΣ του σωματείου, η εργοδοσία δείχνοντας το αληθινό της πρόσωπο, και για να δικαιολογήσει την απόλυση της συνδικαλίστριας απέλυσε και τις άλλες δύο εργαζόμενες, απειλώντας ότι θα κατεβάσει ρολά στο κατάστημα.
Η εργοδοσία της flormar παρόλο που έχει διαπράξει σειρά παραβάσεων που αφορούν τα ωράρια, τις υπερωρίες και τα οφειλόμενα ρεπό δε δίστασε να προχωρήσει στις απολύσεις.
Οι απολύσεις συνδικαλιστών γίνονται για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να δουλεύουν ως δούλοι στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Ταυτόχρονα οι εργοδότες έχουν το ελεύθερο να ανοίγουν και να κλείνουν επιχειρήσεις όποτε θέλουν, και να παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
§  Την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.
§  την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων, την τήρηση της σύμβασης εργασίας, την πληρωμή των οφειλόμενων.
§  την άμεση παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας, και του Yπουργείου Eργασίας στην επιχείρηση, όπου αυτή διατηρεί καταστήματα αλλά κυρίως στην Πάτρα.