23 Ιουν 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες  συνάδελφοι,
H αντεργατική επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ   προς όφελος της εργοδοσίας συνεχίζεται , εξοπλίζοντας την εργοδοσία με νέο πακέτο μέτρων που αποτελεί ουσιαστικά 4ο μνημόνιο με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της Κυριακής αργίας. Τα μέτρα αυτά προσφέρουν στην εργοδοσία φθηνούς, ευέλικτους και αναλώσιμους εργαζόμενους για να μπορεί να υλοποιεί την πάγια στρατηγική της, τη μέγιστη  κερδοφορία είτε σε καιρό κρίσης είτε σε καιρό ανάπτυξης. Τα αμύθητα πλούτη των επιχειρηματικών ομίλων χτίζονται πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζομένων. Αυτή η κατεύθυνση υλοποιείται σε κάθε χώρα με ή χωρίς μνημόνια .Οι πρόσφατες  εξελίξεις στην  Ιταλία, όπου η Η&Μ έκλεισε 4 καταστήματα και έκανε μαζικές απολύσεις,  το αποδεικνύει.
Συναδέλφισσες  συνάδελφοι,
Εμείς έχουμε βγάλει συμπεράσματα  από το προηγούμενο διάστημα, που  η Η&Μ στην Ελλάδα  πέρα από την τακτική της να «λιώνει» στην δουλειά  τους εργαζόμενους, προσπάθησε να  τους δεσμεύσει  γραπτώς  με νέες  ατομικές συμβάσεις ώστε να είναι  ακόμα πιο φθηνοί και ευέλικτοι, σύγχρονοι «δούλοι»

Δεν τα κατάφεραν! Με τη μάχη που δώσαμε οι εργαζόμενοι με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, βάλαμε  φρένο  στα σχέδια της, βλέποντας  ποιος είναι ο δρόμος  για να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή   που να ανταποκρίνονται στις  σύγχρονες ανάγκες μας.

Η εργοδοσία επανέρχεται, πατώντας στα νέο αντεργατικό οπλοστάσιο και  πάνω στην εντατικοποιημένη εργασία μας, στα  μυοσκελετικά  προβλήματα που αποκτούμε από τις συνθήκες εργασίας, στην πίεση από αξιολογήσεις, στους χαμηλούς μισθούς, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην δουλειά τις Κυριακές.

Έρχεται και μας καλεί, για το στήσιμο της εκπτωτικής περιόδου,  να δουλεύουμε μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα σμπαραλιάζοντας περαιτέρω την προσωπική και οικογενειακή μας  ζωή και ανοίγοντας τον δρόμο να δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!    
Οργανωνόμαστε μαζικά  στο σωματείο μας, ενισχύουμε την δράση  της Επιτροπής αγώνα Η&Μ με στόχο επιτροπές αγώνα ανά κατάστημα, να δυναμώσει η φωνή του σωματείου σε κάθε χώρο, ώστε να μην αποδεχτούμε   μαζικά  την χειροτέρευση των όρων εργασίας μας και να πιέσουμε για την διεκδίκηση των  αιτημάτων μας! Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους, δεν πάει άλλο. Έχουμε ανάγκες και δικαιώματα, δεν είμαστε έρμαια των μεγαλεμπόρων ! Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας!

Διεκδικούμε:
·            Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·            Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·            Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·            Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρους απασχόλησης για να σταματήσει η εντατικοποίηση.
·            Να σταματήσει η πίεση στους χώρους δουλειάς από την εργοδοσία.
·            Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.