26 Σεπ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει το έγκλημα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου ¨Αγ. Ζώνη ΙΙ¨, που έχει μολύνει όλο το Σαρωνικό, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή με σοβαρές επιπτώσεις για τη ζωή και την υγεία μας.
Καλούμε όλους τους εμποροϋπάλληλους στην Αττική να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 6.30μ.μ. στην Πλ. Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά, ενάντια σε αυτό το νέο έγκλημα και την κυβερνητική πολιτική που το επέτρεψε.
Έχουμε καθήκον να παλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα για την προστασία του περιβάλλοντος που συνδέεται με τη ζωή μας, με τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας.

Κυβέρνηση και εφοπλιστές είναι ένοχοι για τη ρύπανση του Σαρωνικού.

Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου αποδεικνύει ότι τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, της μεγαλοεργοδοσίας που υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την προστασία του περιβάλλοντος, με την προστασία της ζωής και της ασφάλειας μας.
Αποδεικνύει για ποια ανάπτυξη καμώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανάπτυξη τους δεν χωρά τις δικές μας ανάγκες, τσακίζει τις ζωές μας, γεννά φτώχια, ανεργία, μόλυνση.  Μας στερεί ακόμα και το δικαίωμα για ένα μπάνιο, για μια βόλτα με τα παιδιά μας στη θάλασσα, τη μοναδική διέξοδο που έχουμε αφού οι διακοπές για πολλούς από εμάς είναι πολυτέλεια.
Ορθώνουμε  το ανάστημα  μας  ενάντια στις  εγκληματικές  πολιτικές  της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις οποίες τα πάντα υποτάσσονται στο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

                  Παλεύουμε για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών. 
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης. 
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει το κόστος, έτσι ώστε να μη μετακυλιστεί στο λαό.  
Πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα στους ναυτεργάτες, όπως και σε όλους τους κλάδους.
Να αντισταθούμε στα αναπτυξιακά σχέδια κυβέρνησης και άρχουσας τάξης, που θυσιάζουν την υγεία, το περιβάλλον και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Παλεύουμε για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας και όχι το κέρδος.

ΤΟ Δ.Σ.