6 Οκτ 2017

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα MediaMarkt,
Η εργοδοσία των MediaMarkt μετά τις αλλαγές συμβάσεων μέσα στο καλοκαίρι, συνεχίζει πιο επιθετικά τις απολύσεις, την επίθεση στα δικαιώματα μας. Ταυτόχρονα προσπαθεί να τρομοκρατήσει, μοιράζοντας επιπλήξεις σε συναδέλφους επειδή δήθεν «δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους».
Το σχέδιο της εργοδοσίας είναι ξεκάθαρο, όπως είπε και η εκπρόσωπος της στην συνάντηση με το Υπουργείο και το Σωματείο μας: «Πλέον το 70% των εργαζομένων δουλεύει 6ημερο, μας έμεινε ένα 30%». Αυτό σημαίνει εργαζόμενοι με ωράριο-λάστιχο, που θα τρέχουν ασταμάτητα να εξυπηρετούν υπό τον φόβο της απόλυσης ή της επίπληξης, ενώ τα καταστήματα θα δουλεύουν με έως 60 εργαζόμενους. Όσοι εργαζόμενοι μείνουν θα είναι πάντα στη διάθεση της εργοδοσίας δουλεύοντας είτε χωρίς ρεπό, είτε δουλεύοντας «σπαστά», είτε με εκπαιδεύσεις εκτός ωραρίου, είτε με 12ωρα και το διευθυντικό δικαίωμα όταν το επιβάλλουν οι ανάγκες της. Επίσης είναι προκλητικοί, αφού όπως είπε στη τριμερή συνάντηση η εργοδοσία, «Κανένας εργαζόμενος δεν παίρνει κάτω από 920 ευρώ και η αλλαγή των συμβάσεων των εργαζομένων ήταν προαιρετική»!
Η εργοδοσία δεν είναι μόνη της! Έχει τις πλάτες του Υπουργείου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δια στόματος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα «αν όλα γίνονται με διαβούλευση και σύμφωνα με τους νόμους», δηλαδή όλα όσα αντεργατικά οι ίδιοι ψήφισαν και εφαρμόζουν. Δεν είναι τυχαίο πως και η εκπρόσωπος της εργοδοσίας είπε πως όλα όσα γίνονται είναι «νόμιμα» και «σε συνεννόηση με το Υπουργείο».
Αυτή είναι η ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση ως σωτηρία για τους εργαζόμενους! Οι εργοδότες να απαιτούν και οι κυβερνήσεις να νομοθετούν. Νόμοι που εξυπηρετούν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων ενώ για τους εργαζόμενους σημαίνει ζωή χωρίς δικαιώματα. Τώρα επιδιώκουν με νόμο να περιορίσουν και το δικαίωμα στην απεργία! Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την ανάπτυξη τους!
Συνάδελφοι,
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους όσοι εργάζονται μέσα στα MediaMarkt να απαντήσουν συλλογικά στη νέα επίθεση. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε στο Σωματείο μας, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας. Να διεκδικήσουμε:
·        ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
·        5ΗΜΕΡΟ-8ΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ «ΣΠΑΣΤΑ»
·        ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΤΟ Δ.Σ.