30 Νοε 2017

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
 ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Καταγγέλλουμε  τις 12 νέες  συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών  που έγιναν σήμερα από  αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κατάστημα της MARKET IN, στα Γιάννενα κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
 Το αίτημα της σημερινής απεργίας είναι η επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης Καρυπίδης και η καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ   δείχνει  για ακόμα μια φορά, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποιον υπηρετεί και ποιον  έχει απέναντι της.  Της ταιριάζει γάντι το σύνθημα:
«Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στις επιχειρήσεις κάνετε τις πλάτες». 
Κάνει τις πλάτες στον εργοδότη των MARKET IN που κατ' εντολή του, την Κυριακή και σήμερα σέρνονται εργαζόμενοι  και συνδικαλιστές στο αστυνομικό τμήμα και τους απαγγέλλονται κατηγορίες. 
Οι αγώνες  μας για τα δεδουλευμένα, το δικαίωμά μας στη δουλειά  θεωρούνται αξιόποινες πράξεις και διώκονται.
Σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει, αντί να συλλαμβάνονται οι εργοδότες που μας αφήνουν απλήρωτους συλλαμβάνονται οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλα τα σωματεία, κλαδικά και επιχειρησιακά, τις επιτροπές αγώνα του κλάδου να καταγγείλουν το όργιο συλλήψεων και διώξεων των εργαζομένων και συνδικαλιστών στα Γιάννενα.
Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, αυτή η επίθεση θα πάρει την απάντηση που της πρέπει από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Ο νόμος και η τάξη που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση και εργοδοσία απέναντι στους εργατικούς αγώνες  δεν θα περάσει.
Η καταστολή ενάντια στους εργάτες είναι η εφαρμογή του "συμπληρωματικού μνημονίου" που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ μπροστά και στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Το Δ.Σ.