15 Δεκ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΕΜΠΟΡΙΟΥ -ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα, 13/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τον ΣΕΒ πήρε τη σκυτάλη ο ΣΕΛΠΕ και με σημερινό δελτίο τύπου με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, απευθύνει έκκληση προς «την ελληνική  πολιτεία, όπως ανταποκριθεί στο στοιχειώδες καθήκον της που σχετίζεται με τη διαφύλαξη της άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής των Ελλήνων πολιτών», «την τήρηση της έννομης τάξης και τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης».

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν αποθρασυνθεί από τα δεκάδες προνόμια που έχουν συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά κυρίως την τωρινή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού έχει σταθεροποιήσει τους μισθούς στη συντριπτική πλειοψηφία των «ελαστικά» εργαζόμενων στο εμπόριο στα 200-300 ευρώ, κόβει κομμάτι-κομμάτι την Κυριακή αργία μέχρι την ολική απελευθέρωση της.

Η τήρηση της έννομης τάξης για τον ΣΕΛΠΕ είναι το ξεζούμισμα των εργαζομένων, η απλήρωτη εργασία, η αύξηση της εκμετάλλευσης ώστε να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης για τους επιχειρηματίες των πολυκαταστημάτων, σημαίνει πως οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν σκυμμένο το κεφάλι, να μην αμφισβητούν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, να μη διεκδικούν τα δικαιώματα τους, να μην οργανώνονται.

Υπενθυμίζουμε  πως εργαζόμενη στην εμπορική αλυσίδα του προέδρου του ΣΕΛΠΕ, μόλις διεκδίκησε τα δεδουλευμένα για δεκάδες ώρες υπερωριακής εργασίας, αντιμετωπίστηκε ως άνθρωπος με ψυχικές διαταραχές, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των εργαζομένων εκεί εργάζεται με 4ωρες και 6ωρες συμβάσεις αλλά «απασχολείται» 10ωρα την ημέρα με βάση κρυφά προγράμματα που διαμορφώνει κάθε εβδομάδα η διεύθυνση του κάθε καταστήματος. 

Σε όλες τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και επιχειρήσεις βασιλεύει η απλήρωτη εργασία, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και σε εορταστικές περιόδους η ανεξάντλητη δουλειά μέχρι τελικής πτώσεως.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά στις φωνές της εργοδοσίας, να μη φοβηθούν και να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά στις εργοδοτικές απαιτήσεις και αξιώσεις. Να καταγγείλουν στα σωματεία τους καθετί που σχετίζεται με την εργασία τους και την εργοδοτική ασυδοσία, να οργανωθούν! 

Ανάμεσα μας υπάρχει άβυσσος!
Δε θα αφήσουμε να κατακάτσει η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς!
Δε θα γίνουν οι εργαζόμενοι σύγχρονοι σκλάβοι!