9 Ιαν 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την παράνομη ,καταχρηστική και εκδικητική απόλυση συναδέλφου, μέλος του Δ.Σ του ΣΕΑ και εργαζόμενου στο κατάστημα THE MART.
  Την απόλυση την κοινοποίησε στον συνάδελφο  το δουλεμπορικό γραφείο IN GROUP, με τη συναίνεση των εργοδοτών ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και  ΕΛΓΕΚΑ. Ο συνάδελφος που απελύθη, πληρούσε πάγιες και διαρκείς ανάγκες , μέσω του δουλεμπορικού γραφείου στις συγκεκριμένες εταιρείες, με συνεχείς συμβάσεις από το 2008 και  με όποια άλλη εταιρεία είχε συνεργασία το δουλεμπορικό.
 Αυτό που ενόχλησε τις εργοδοσίες και απέλυσαν τον εργαζόμενο, ήταν και είναι η συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου, γνωστή στην εργοδοσία και μη αποδεκτή βεβαίως.
Η απόλυση είναι παράνομη γιατί αφορά σε μέλος Δ.Σ πρωτοβάθμιου Σωματείου, είναι καταχρηστική γιατί  ¨ποινικοποιεί¨ τη συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου και εκδικητική γιατί  η εργοδοσία πιστεύει ότι με την απόλυση θα τρομοκρατήσει όχι τον συγκεκριμένο συνάδελφο αλλά τους εργαζόμενους που  οργανώνονται και συσπειρώνονται στο κλαδικό τους σωματείο, γιατί  το κλαδικό σωματείο αντιπροσωπεύει  ο συνάδελφός μας  με τη δράση του μέσα στο χώρο εργασίας.
  Δεν είναι τυχαία η απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου μας , λίγες μέρες  πριν ψηφιστεί ο απεργοκτόνος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , που θα βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα της απεργίας και της όποιας μορφής διαμαρτυρίας των εργαζομένων.
 Η τρομοκρατία όμως ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, η ταξική πάλη δεν καταργείται με νόμους, αυτό που φοβούνται  μεγαλοεργοδοσία, αστικές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο  δεν θα το αποφύγουν, οι εργαζόμενοι  θα σπάσουν το φράγμα της τρομοκρατίας και θα πάρουν αυτό που τους ανήκει, θα γίνουν αφέντες στον πλούτο που παράγουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ


Το Δ.Σ.