20 Μαρ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ATTICA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  καταγγέλλει την εργοδοσία του πολυκαταστήματος ATTICA  που με πρόσχημα το νέο μηχανογραφικό σύστημα αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους για τις υπερωρίες που καλούνται να κάνουν. Απαιτεί  από την εργοδοσία να αφήσει τις φτηνές δικαιολογίες και να καταβάλει άμεσα τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία χρησιμοποιεί διάφορες δικαιολογίες για να αποκομίζει κέρδη από την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την απλήρωτή εργασία τους. Στο παρελθόν ,με το επιχείρημα της ασφάλειας των εργαζομένων ,έκλεινε το κατάστημα πιο νωρίς αφήνοντας  απλήρωτους τους εργαζόμενους.   Για το «καλό» των εργαζομένων έπειτα , άλλαξε το ωράριο εργασίας στα ταμεία ,με αποτέλεσμα  οι εργαζόμενοι να κάθονται μισή ώρα παραπάνω αφότου κλείσει το κατάστημα. Όλα αυτά αποτελούν ένα μικρό δείγμα  της ασφυκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μέσα στο πολυκατάστημα ΑTTICA , αφού  επιπλέον   αλλάζουν ή δεν δίνονται τα ρεπό λόγω εκπτώσεων, προσφορών, Μαύρων Παρασκευών, Λευκών  νυχτών, δουλειάς τις Κυριακές.
 Η εργοδοσία δεν συναντά κανένα πρόβλημα στο «σύστημα» ,όταν πρόκειται για την εντατικοποίηση της εργασίας μας και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας .Όταν όμως πρόκειται  για την καταβολή των υπερωριών το «σύστημα»  υψώνει εμπόδια .

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
 Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σας  καλεί να σηκώσετε το ανάστημά σας μπροστά στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, να κάνετε το βήμα  και να συσπειρωθείτε  στο κλαδικό μας  σωματείο.
     Δυναμώνουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, κανένας συνάδελφος μόνος του  απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των εκπροσώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, της πλειοψηφίας της  Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας,  που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην κουνιέται φύλλο μέσα στους εργασιακούς χώρους και να στοιχίζονται οι εργαζόμενοι με τα συμφέροντα των εργοδοτών.
Καλούμε το επιχειρησιακό σωματείο του ΑΤΤΙCΑ να καλέσει σε γενική συνέλευση όλους  τους εργαζόμενους, να συζητήσουν και  να πάρουν απόφαση οι ίδιοι για την απάντηση που πρέπει να πάρει η εργοδοσία.
    Τα ζητήματα του ωραρίου, του μισθού, των συνθηκών εργασίας, της αμοιβής της υπερωρίας ήταν πάντα ζητήματα που εντάσσονταν στην πάλη μας για υπογραφή κλαδικής  Συλλογικής Σύμβασης  Εργασίας. Είναι δική μας υπόθεση να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά  για κλαδική ΣΣΕ, να μην αφήσουμε την εργοδοσία  να επιβάλει ό,ποιους  όρους αυτή αποφασίζει και εξυπηρετούν καλυτέρα τα κέρδη της.
Στηρίζουμε και  δυναμώνουμε την πάλη για την υπογραφή κλαδικής  ΣΣΕ
Συμμετέχουμε   στο συλλαλητήριο την Τρίτη στις 20 Μάρτη στις 6.30μ.μ. στην Ομόνοια
    Προσυγκέντρωση του σωματείου 6.00μ.μ. στην Πλ. Κάνιγγος

Το Δ.Σ .