16 Μαρ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ, 6.30Μ.Μ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Προσυγκέντρωση του σωματείου 6.00μ.μ. στην Πλ. Κάνιγγος
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για κλαδική σύμβαση εργασίας  με αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς. Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ. 
ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
   Οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου με το πολιτικό προσωπικό τους, την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ θέλοντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας, και να καμουφλάρουν τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται στις πλάτες μας όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει και τα επόμενα, ενορχηστρωμένα το τελευταίο διάστημα επιδίδονται σε ένα παιχνίδι αποπροσανατολισμού. Μέσω  συναντήσεων όπως αυτή που έγινε πρόσφατα  μεταξύ ΕΣΕΕ και της Υπουργού Εργασίας μιλάνε για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των κλαδικών συμβάσεων, καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, γενικότερα χτίζουν πάνω στο ιδεολόγημα της κυβέρνησης για "την μεταμνημονιακή εποχή".
   Οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΣΕ βεβαίως δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το πώς εννοούν αυτήν την μεταμνημονιακή εποχή οι εργοδότες  "Μία κλαδική σύμβαση δεν σημαίνει αυτόματα και αύξηση των μισθών, ούτε η επεκτασιμότητα δημιουργεί προβλήματα στον κλάδο του εμπορίου. Σε πολλούς, μάλιστα, κλάδους της αγοράς, μία κλαδική σύμβαση δεν επιβαρύνει με κάτι επιπλέον τον εργοδότη από αυτά που πληρώνει σήμερα"  και συνεχίζει απαιτώντας πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία "σε  ρεαλιστικά επίπεδα"!!!

   Κανένα περιθώριο παρερμηνείας δεν σηκώνει και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέσα στους εργασιακούς χώρους. Συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τις εργοδοσίας, εντατικοποίηση, άθλιοι μισθοί, σμπαραλιασμένα ωράρια, δουλειά τις Κυριακές και τις Αργίες δεμένα όλα αυτά με τις αξιολογήσεις και τις επιπλήξεις που δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση για τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους. Επιπλέον οι απολύσεις που γίνονται καθημερινά, οι μεταθέσεις από κατάστημα σε κατάστημα αποτελούν μόνιμο εργαλείο των εργοδοτών προκειμένου να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στα καταστήματα.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ 
ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.
   Αυτήν την ενιαία επίθεση στα δικαιώματα μας από κυβέρνηση, Ε.Ε., εργοδοσία, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε ενιαία και οργανωμένα. Αποτελεί μονόδρομο  η οργάνωση μας, η συλλογική μας δράση, η αλληλεγγύη μας, η συσπείρωση μας στο κλαδικό σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
 
  Δίνουμε συνέχεια και δυναμώνουμε τη πάλη μας  για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ αντιπαλεύοντας  συνολικά τα αντιλαϊκά  μέτρα που ήδη υλοποιούνται και μας έχουν γονατίσει.     Τα δικαιώματα μας, οι μισθοί μας όλα όσα μας έχουν ξηλώσει για την στήριξη  των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων  για εμάς δεν μπορούν να θεωρούνται περασμένα - ξεχασμένα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ,
ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ, 6.30Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Προσυγκέντρωση του σωματείου 6.00μ.μ. στην Πλ. Κάνιγγος