28 Μαρ 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Η εργοδοσία  PRAKTIKER σε διαφημιστικό της φυλλάδιο για ποδήλατα ξεπέρασε κάθε όριο. " Με το ποδήλατο οι απεργίες δεν σας αγγίζουν… αφού το ποδήλατο δεν απεργεί" αναφέρει στο συγκεκριμένο διαφημιστικό της φυλλάδιο! Αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με νόμο ξηλώνει το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων η συγκεκριμένη εταιρεία το πάει ένα βήμα παραπέρα δυσφημίζοντας το "ως κύριο λόγο ανησυχίας" για εργαζόμενους και καταναλωτές.

  Έχοντας μετατρέψει την ζωή των εργατών σε ποδήλατο με την εντατικοποίηση να χτυπά κόκκινο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου να αποτελούν καθεστώς,  τις ανύπαρκτες συνθήκες υγείας και ασφάλειας να επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα την υγεία τους, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους εργαζόμενους που απασχολεί αλλά και στους καταναλωτές  για την κορυφαία μορφή πάλης της εργατικής τάξης, την απεργία, ότι αποτελεί εμπόδιο.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλεται ενάντια στη συλλογική οργάνωση και πάλη των εργαζομένων. Πρόσφατα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας  και με αφορμή προσφυγή του επιχειρησιακού σωματείου, εκπρόσωπος της  δήλωσε "το σωματείο δεν εξουσιοδοτείται να  εκπροσωπεί κανέναν εργαζόμενο" ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εμποδίσει και να δυσφημίσει τη δράση του κλαδικού και επιχειρησιακού σωματείου.

  Ξέρουν καλά ότι οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη και αυτή βρίσκεται στην οργανωμένη, συλλογική δράση  με μέτωπο σε εργοδοσία και κυβέρνηση, γι αυτό και αξιοποιούν κάθε μέσο για να εμποδίσουν αυτή τη δράση.

 Απαιτούμε να αποσύρει τώρα η PRAKTIKER το συγκεκριμένο φυλλάδιο και καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα να οργανωθούν και να δυναμώσουν το επιχειρησιακό και κλαδικό τους σωματείο.  


Το Δ.Σ.