18 Μαΐ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταδικάζει του ιμπεριαλιστές δολοφόνους των κυβερνήσεων Ισραήλ και ΗΠΑ για την άγρια σφαγή του Παλαιστινιακού λαού που αντιτίθεται στη συνεχιζόμενη κατοχή της χώρας τους από το Ισραήλ αλλά και στη μεταφορά της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ που σηματοδοτεί την ντεφάκτο αναγνώριση της ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Δεκάδες νεκροί και πάνω από 2000 χιλιάδες τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από την επίθεση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, ανάμεσα τους γυναίκες, ανάπηροι, μικρά παιδιά.
Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων της που αναπτύσσουν την οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία τους με το κράτος του Ισραήλ και υιοθετούν και στην παρούσα κατάσταση πολιτική  ¨ίσων αποστάσεων¨ .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συνεργασίας με το Ισραήλ αποτελεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αναγορεύει τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Τραμπ ως δήθεν διαμεσολαβητή ειρήνευσης, δηλ  αυτούς που πυροδοτούν την επιθετικότητα του Ισραήλ, ¨ξεπλένοντας¨ τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και από την άλλη μοιράζει δήθεν λόγια συμπάθειας για τον Παλαιστινιακό λαό.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τη συμπαράσταση του στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα του να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής
( Δεκέμβριος 2015) για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και αγώνα για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν τους λαούς στη σφαγή.


ΤΟ Δ.Σ.