7 Μαΐ 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Να ανακληθεί τώρα η παράνομη και άκυρη απόλυση της συνδικαλίστριας, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από την επιχείρηση «ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ»



Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απόλυση της εκλεγμένης συνδικαλίστριας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ) καθώς και την προσπάθεια τρομοκράτησης, τη χειροδικία απέναντι στα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΥΗ από τον εκπρόσωπο της εταιρείας "ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ".


Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της προσπάθειας που κάνει η εργοδοσία εδώ και μέρες με κύριο στόχο να απολύσει την εργαζόμενη εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, που εργάζεται στην εν λόγω επιχείρηση επειδή είχε το "θράσος" να διεκδικήσει την τήρηση του νόμιμου ωραρίου, την καταβολή των υπερωριών και την καταβολή επιδομάτων με τελευταίο αυτό του δώρου Πάσχα. Αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε στον εργοδότη από την εκλεγμένη συναδέλφισσα ήταν να καταβληθεί το επίδομα αδείας των εργαζομένων για το προηγούμενο έτος στα τέλη του Φλεβάρη και να κατατεθεί το δώρο Πάσχα έστω και καθυστερημένα κάτω από την πίεση της ΕΙΥΗ. Ο εργοδότης ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις αυτές δεν δίστασε να βρίσει τους εκλεγμένους συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο χώρο προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής επιστροφή της συναδέλφου στην εργασία της, η οποία απειλήθηκε για απόλυση αρκετές φορές, φτάνοντας ακόμα και σε απειλή για χρήση όπλου, ενώ έδωσε εντολή σε δύο ανθρώπους του να απωθήσουν από το χώρο τους αντιπροσώπους του σωματείου. Έπειτα από αυτό το περιστατικό κοινοποιήθηκε στην συνδικαλίστρια η απόλυση της με δικαστικό επιμελητή.


Το συμβάν αυτό δεν βρίσκεται έξω από την πραγματικότητα που έχει πλέον διαμορφωθεί σε χώρους δουλειάς. Η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός των εργαζομένων είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν τους φτάνει το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους έχουν εξασφαλίσει οι τελευταίες κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή, θέλουν να εξασφαλίσουν σιγή ιχθύος μέσα στους χώρους δουλειάς. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν εργαζόμενους "εμπόδια" που θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους, μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας τους. Για την συγκεκριμένη ενέργεια, αλλά και γενικότερα, βαρύτατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας με το ξεκλήρισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και την συνεχιζόμενη καταστολή των κινητοποιήσεων με συλλήψεις και καταδίκες  συνδικαλιστών. Τέτοια είναι και η προ ημερών επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης στη διαδήλωση φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών και εργαζομένων για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και την επέμβαση στη Συρία, καθώς και η καταδίκη μελών του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας,  σε 5 μήνες με αναστολή, γιατί υπερασπίστηκαν εργαζόμενους που ήταν επί μήνες απλήρωτοι.


Είναι βαθιά γελασμένοι, κράτος και εργοδοσία, αν νομίζουν ότι με τον εκφοβισμό, τον αυταρχισμό και τις διώξεις μπορούν να τρομοκρατήσουν συνδικαλιστές και άλλους εργαζόμενους που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης ενάντια  στα συνεχιζόμενα  αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που πλέον αρχίζουν και παίρνουν και μορφές όπως η παραπάνω. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να μην φοβηθούν από τέτοια φαινόμενα, να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα και σωματεία και να οργανώσουν  την πάλη τους  απέναντί  σε εργοδοσία και κυβέρνηση που μας ξεζουμίζουν για να αυγατίζουν τα κέρδη  τους μια χούφτα παράσιτα.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της παράνομης και άκυρης απόλυσης της συναδέλφισσας συνδικαλίστριας και την επιστροφή στην εργασία της χωρίς απειλές και τραμπουκισμούς. 

ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ


Το Δ.Σ.