26 Δεκ 2008

Δελτίο Τύπου

26 Δεκεμβρίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών και οι ενώσεις αυτοαπασχολούμενων μικρεμπόρων καταγγέλλουμε την προσπάθεια από το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, την κυβέρνηση, τους τοποτηρητές του μεγάλου κεφαλαίου -εμπορικούς συλλόγους που λειτουργούν ως υπάλληλοι των πολυεθνικών, όπως και το ΠΑΣΟΚ που απαιτούν να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008, ενάντια στην απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθήνας που απέρριψε το αίτημα τους. Ο νομάρχης Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Σγουρός, αποφασίζει για λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008, ενάντια στην απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθήνας.

Οι πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε ότι συμφωνεί να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, είναι τεράστιες. Η απόφαση αυτή του ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και τα κέρδη τους. Είναι γνωστό ότι οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν στην ευρωβουλή την έκθεση Σέρκας, δηλαδή τις 70 ώρες εργασίας την εβδομάδα, τον ενεργό και ανενεργό χρόνο εργασίας, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουμε πείρα από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τώρα.

Ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών, οι ενώσεις αυτοαπασχολούμενων μικρεμπόρων, τονίζουμε ότι θα πληρώσουν πολιτικά πολύ ακριβά τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου που μεθοδεύουν το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008 που βάζει τα θεμέλια για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Δεν εξουσιοδοτούμε τον εμπορικό σύλλογο Αθήνας όπως και κανένα εμπορικό σύλλογο, τοποτηρητή και διορισμένο υπάλληλο των πολυεθνικών να μιλάει εξ ονόματος των εργαζομένων στο εμπόριο.

Κανένας εμποροϋπάλληλος δεν πάει για δουλειά την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008.

Δεν αποδεχόμαστε τα ιδεολογήματα και την τρομοκρατία της εργοδοσίας ότι όλοι μαζί, εργοδότες και εργαζόμενοι θα σώσουμε την οικονομία. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε απολύτως καμία ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση, την αντιλαϊκή πολιτική και τα αποτελέσματα της. Να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν , το μεγάλο κεφάλαιο, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών, οι ενώσεις αυτοαπασχολούμενων μικρεμπόρων δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητες τις μεθοδεύσεις για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ/ΩΝ ΥΠΑΛ/ΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ LIDL
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ
ΟΒΣΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ