24 Απρ 2008


ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΗ 6:00μμ
Εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά
Ο ματωμένος Μάης του 1936 στη Θεσσαλονίκη, η κραυγή της μάνας που έχασε τον γιο της στα γεγονότα, αποτέλεσε για τον μεγάλο μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο την πηγή έμπνευσης για το αριστουργηματικό του έργο «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ».
Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τον Επιτάφιο, με τραγούδι και απαγγελία και το ιστορικό των γεγονότων.

23 Απρ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ –ΠΑΜΕ


1η ΜΑΗ 2008

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ


ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα 10.30 π.μ


Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στους ταξικούς αγώνες. Στέλνουμε θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη της χώρας μας, στην παγκόσμια εργατική τάξη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αναμετρούνται με τον Ιμπεριαλισμό, που αντιστέκονται στις απειλές, τις επεμβάσεις, τους πολέμους, την επιβολή κατοχικών δυνάμεων.

Οι εξελίξεις έχουν βάλει την εργατική τάξη μπροστά σε νέα καθήκοντα.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, διαμορφώνουν επικίνδυνη κατάσταση.

Η αλλαγή των συνόρων, η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, η δημιουργία κρατών προτεκτοράτων και η εγκατάσταση Αμερικάνικων, Νατοϊκών βάσεων είναι μέρος των επιθετικών σχεδίων που στρέφονται κατά των λαών.

Εντείνουμε τον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία γίνεται πιο αντιδραστική με τη λεγόμενη «Ευρωπαϊκή συνθήκη» (το μασκαρεμένο Ευρωσύνταγμα) που οδηγεί στην μεγαλύτερη στρατικοποίηση, στο δυνάμωμα της καταστολής, των αντιδημοκρατικών μέτρων, στο χτύπημα κυριαρχικών δικαιωμάτων, στην ενίσχυση της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου κατά του συνόλου των εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν δημοψήφισμα από την κυβέρνηση, να πούνε ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη, ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα δεν εκδηλώνεται μόνο με απειλές, επεμβάσεις και πολέμους. Εκδηλώνεται καθημερινά με τις αντιδραστικές αλλαγές, με τις αναδιαρθρώσεις που κάνει ο καπιταλισμός για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, να διαιωνισθεί το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.

Η ανάπτυξη, η πολιτική που έχει κριτήριο το κέρδος του κεφαλαίου, φορτώνει συνεχώς και περισσότερα βάρη στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα.

Η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ υλοποιούν την ίδια στρατηγική, εφαρμόζουν σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, γιατί είναι διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος και υπηρετούν τις ανάγκες, τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Η πολιτική του δικομματισμού ανατρέπει τα ασφαλιστικά δικαιώματα, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, υποβαθμίζει, εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, επιβάλλει μέτρα καταστολής, χτυπάει δημοκρατικά δικαιώματα.

Η πράξη αποδεικνύει ότι η πολιτική του δικομματισμού ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα, χτυπάει το 8ωρο, το σταθερό χρόνο εργασίας, επεκτείνει την μερική απασχόληση, υπονομεύει τις Συλλογικές Συμβάσεις, απελευθερώνει βασικούς τομείς της οικονομίας, ιδιωτικοποιεί δημόσιες επιχειρήσεις.

Στο έδαφος των αντεργατικών αλλαγών που προωθήθηκαν μέχρι σήμερα, έρχονται νέα σκληρά μέτρα για να κάνουν φτηνότερη την εργατική δύναμη. Ετοιμάζονται νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, νέα επιδρομή για την κατάργηση των Βαρέων – Ανθυγιεινών, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση της αποζημίωσης, ακόμα πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Καμιά προσδοκία από την πολιτική που υπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, στον ΣΥΝ που έχει ταχθεί υπέρ της ελεύθερης κίνησης του κεφαλαίου, υπέρ της κοινωνικής συναίνεσης που αφοπλίζει τους εργαζόμενους.

Αντιπάλεμα των κεντροαριστερών – κεντροδεξιών σεναρίων που σχεδιάζει η αστική τάξη για να περνάει πιο αποτελεσματικά τις αντιδραστικές αλλαγές και να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις.

Μαζική καταδίκη των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αποδυνάμωση του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού που είναι φορέας υποταγής, ενσωμάτωσης των εργαζομένων στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές του συστήματος, καταδικάζει χιλιάδες εργάτες και εργάτριες στην φτώχεια υπογράφοντας την Εθνική Σύμβαση με άθλιους όρους, με αυξήσεις ένα Ευρώ την ημέρα.

Το ΠΑΜΕ είναι ελπίδα για την εργατική τάξη, είναι πρωτοπόρα δύναμη με γραμμή πάλης που εναντιώνεται στη στρατηγική του κεφαλαίου, έχει στόχους, αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, της νεολαίας μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Παλεύουμε για όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, Έλληνες και Μετανάστες, νέους και νέες.

Καταβάλλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, για το κτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας με την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Επιμένουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στο δυνάμωμα των συνδικάτων, στην ισχυροποίηση των δεσμών με τα μέλη τους, στην οργάνωση των εργαζομένων και την δημιουργία γερών βάσεων στους τόπους δουλειάς.

Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε με μεγαλύτερη απαιτητικότητα, διδασκόμενοι από τα ταξικά, επίκαιρα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Επιδιώκοντας να συσπειρωθούν, να στρατευτούν στον καθημερινό αγώνα περισσότερες δυνάμεις κατά της πλουτοκρατίας και του Ιμπεριαλισμού, να ανοίξει ο δρόμος για βαθιές, ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη που έχει κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Μέσα στο καμίνι της ταξικής αναμέτρησης δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά του κεφαλαίου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Πλήρη – σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο -5νθήμερο-35ωρο.

· Κατώτερο μισθό 1.400 Ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 Ευρώ .Κατώτερη σύνταξη 1.120 Ευρώ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 Ευρώ για την λαϊκή οικογένεια.

· Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

· Υποχρεωτική, Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. ’μεση καταβολή των οφειλών της εργοδοσίας και του κράτους στα ταμεία.

Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

· Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.

Πέντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Προστασία της μητρότητας.

· Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας.

· Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια εργασίας.

· ΟΧΙ στην απελευθέρωση και στις ιδιωτικοποιήσεις της Ενέργειας, των Τηλεπικοινωνιών κ.α. Ενιαίοι, αποκλειστικά κρατικοί φορείς στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

· Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.

· Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και στις διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα εμφιαλωμένα ποτά και αλλού.


15/4/2008

22 Απρ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΠΑΜΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλο. Στη συνάντηση καταγγείλαμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης, το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στην περιοχή, επισημάναμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των αρμόδιων υπουργείων, για τις δολοφονικές επιθέσεις των μεγαλοαγροτών στην Μανωλάδα σε βάρος των εργατών γης και των στελεχών του ΠΑΜΕ. Μεγαλοαγρότες, τραμπούκοι και άλλοι, αποφασισμένοι να σκοτώσουν κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, προκαλούσαν, χτυπούσαν τραυματίζοντας σοβαρά μετανάστες εργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ. Χρησιμοποιούσαν κάθε μέσον και όπλα για να εκφοβίσουν τους εργάτες.

Κάναμε ξεκάθαρο στον υπουργό ότι τα δικαιώματά μας θα τα περιφρουρήσουμε με νύχια και με δόντια. Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι ο τραμπουκισμός και η τρομοκρατία θα κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα. Αν η κυβέρνηση, η αστυνομία και οι τραμπούκοι θέλουν να μας γυρίσουν σε προηγούμενες εποχές και καταστάσεις, θα πάρουν την απάντησή μας σύντομα και μαχητικά.

Καλέσαμε την κυβέρνηση και την αστυνομία να απολογηθούν στον ελληνικό λαό, γιατί κλείνουν μάτια και αυτιά αν και γνωρίζουν τους δράστες, οι οποίοι μένουν ασύλληπτοι ενώ συνεχίζουν να προκαλούν. Απαιτήσαμε να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα ενάντια στους τραμπούκους που πρέπει να συλληφθούν. Να δοθούν λύσεις στα αιτήματα των μεταναστών, όπως αυξήσεις στα μεροκάματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους και να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς και διαβίωσής τους.

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει τον αγώνα και την αλληλεγγύη στους εργάτες γης της Ηλείας αλλά και σ΄ όλη την Ελλάδα. Καλεί τους μετανάστες σε κοινό αγώνα μαζί με τους Έλληνες και να οργανωθούν στα συνδικάτα. Το επόμενο βήμα να είναι η συμμετοχή τους στην απεργία της 1ης Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σ΄ όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα.



Η Εκτελεστική Γραμματεία

8 Απρ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ 7/4/2008



Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλουμε τον εργοδότη ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ο οποίος απέλυσε εργαζόμενη επειδή τόλμησε να καταγγείλει στο σωματείο της τις συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση του ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ.
Ο εργοδότης ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ στην προσπάθεια του να εμποδίσει την εργαζόμενη και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που με συνδικαλιστική δράση διεκδικούσαν το δικαίωμα της απολυμένης στην εργασία της, άσκησε καταφανή τρομοκρατία στην απολυμένη συναδέλφισσα και στο σωματείο της.
Συγκεκριμένα, στις 4 Απριλίου 2008 και κατά τη διάρκεια της συνδικαλιστικής δράσης του σωματείου έξω από την επιχείρηση του ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ στους Αγ. Αναργύρους, τραμπούκοι κατ΄εντολή του εργοδότη ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβοκάτσια, βρίζοντας χυδαία και προκαλώντας τους συνδικαλιστές και την απολυμένη, προσπάθεια που έπεσε στο κενό.
Την ώρα που οι συνδικαλιστές και η απολυμένη αποχωρούσαν, οι δυο τραμπούκοι κατ΄εντολή του ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές, χτύπησαν και συνδικαλιστές και την απολυμένη την οποία έριξαν στο οδόστρωμα με κίνδυνο η απολυμένη συνάδελφος να υποστεί ανήκεστο βλάβη και να μεταφερθεί επειγόντως με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ.
Τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα στο Αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων όπως κατατεθειμένα είναι και γνωμάτευση Ιατρού του ΚΑΤ και Ιατροδικαστή.
Ζητάμε τη συμπαράσταση σας στον αγώνα της εργαζόμενης, την καταδίκη της τρομοκρατίας και της ασυδοσίας του εργοδότη ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ.
Αμφισβητούμε και καταδικάζουμε την τρομοκρατία όλων των εργοδοτών, τρομοκρατία που ενισχύεται από τις αντεργατικές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


4 Απρ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/4/2008

Αθήνα 3/4/2008


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30Π.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκλεισε με το ΣΕΒ και τις άλλες Εργοδοτικές Ενώσεις άλλη μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που δε δίνει στους εργαζόμενους ούτε ένα ευρώ αύξηση την ημέρα.
ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ πέρασαν χειροπέδες στους εργαζόμενους, εξασφαλίζοντας για τους βιομήχανους και το κεφάλαιο την υπερκερδοφορία των επιχειρήσεων τους.

Μετά τη συμφωνία το κατώτερο μεροκάματο και ο κατώτερος μισθό ς διαμορφώνονται ως εξής :
Από 1/1/2008 το κατώτερο μεροκάματο 30,40 ευρώ μικτά. Αντίστοιχα ο κατώτερος μισθός διαμορφώνεται στα 681,00 ευρώ μικτά.
Ο εργάτης θα πάρει στο χέρι ακόμα λιγότερα, αν αφαιρεθούν οι κρατήσεις για τα Ταμεία και τους άλλους Οργανισμούς, ο μισθός που θα πάρει ο εργαζόμενος είναι στα 572, 00 ευρώ .
Την 1/9/2008 το κατώτερο μεροκάματο διαμορφώνεται στα 31,32 ευρώ μικτά και ο μισθός στα 701,00 ευρώ μικτά.
Από 1/5/2009 το κατώτερο μεροκάματο θα είναι στα 33,04 ευρώ μικτά ενώ ο μισθός θα είναι 740,00 ευρώ μικτά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) Δ.Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για ¨ ένα σύγχρονο σύμφωνο εργασιακής ειρήνης¨.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είπε ότι καμία κλαδική σύμβαση δεν πρέπει να είναι παραπάνω από τα όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης που συμφώνησαν και υπέγραψαν με τη ΓΣΕΕ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Καταδικάστε τις δυνάμεις της υποταγής και του συμβιβασμού.
Καταδικάστε τις δυνάμεις που στηρίζουν τις δυνάμεις του κεφαλαίου και ευθύνονται για την ανατροπή των δικαιωμάτων μας.
Οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ παραπλανούν τους εργαζόμενους , τα λαϊκά στρώματα .
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέθετε πρόταση μομφής, τα στελέχη του στη ΓΣΕΕ υπέγραψαν με την ΔΑΚΕ και τον ΣΕΒ την εξευτελιστική Σ.Σ.Ε.


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος ([ΠΑΣΚΕ) , υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας της άθλιας συμπαιγνίας της πλειοψηφίας με τον ΣΕΒ στις πλάτες των εργαζομένων.
Είπε τα εξής: ¨Φτάσαμε σε ένα καλό, ικανοποιητικό σημείο. Υπογράψαμε μια καλή σύμβαση και στο μέλλον θα υπογράψουμε ακόμα καλύτερες¨. Αυτή ήταν η τοποθέτηση του για την αξιολόγηση της άθλιας συμφωνίας.
Ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ Κ. Πουπάκης (ΔΑΚΕ) ισχυρίστηκε για τη σύμβαση ότι ¨φτάσαμε στο μέγιστο σημείο των εφικτών επιδιώξεων¨.
Η ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΝ θεωρεί ότι η πλειοψηφία έκανε απλώς λάθος που υπέγραψε μια τέτοια συμφωνία.
Προφανώς βολεύει την ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΝ να ανακαλύπτει απλά λάθη¨ για να μην αναγνωρίζει το στοιχειώδες: Ότι η σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία είναι το φυσικό αποτέλεσμα μιας στρατηγικής που υπακούει στο σεβασμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Μιας πολιτικής που έχει σαν οδηγό ευαγγέλιο την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη, να δώσουμε μαζί τη μάχη για τις ΣΣΕ , τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, για να ανατραπούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα-Ρέππα-Πετραλιά.
Να εμποδίσουμε τη νέα επίθεση που έρχεται, και περιλαμβάνει την απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (νόμοι Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά)
· Πλήρη-σταθερή εργασία για όλους 7ωρο-5θή,μερο-35ωρο.
· Κατώτερο μισθό 1400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ. Σύνταξη στο 80 % του τελευταίου μισθού. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια.
· Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Άμεση καταβολή των οφειλών της εργοδοσίας και του κράτους στα ταμεία. Αποκλειστικά δημόσια- Δωρεάν Υγεία , Πρόνοια, παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
· Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες. {άντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα-Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. προστασία της μητρότητας.
· Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες εργασίας.
· Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια εργασίας.
· ΟΧΙ στην α[ελευθέρωση και στις ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών κ./α Ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
· Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

3 Απρ 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΩΝ!


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 6:00μμ
Συζήτηση για τους νέους εργαζομένους
Κουβεντιάζουμε για τα προβλήματα των νέων στη δουλειά, για τις δυσκολίες που συναντάμε στη ζωή μας. Απαντάμε με τον οργανωμένο και συλλογικό μας αγώνα μέσα από το σωματείο! Το σωματείο μας, δυνατό και μαζικό, με ταξικό προσανατολισμό, μπορεί να σταθεί στο πλευρό μας, να διεκδικήσει όλα όσα έχουμε σήμερα ανάγκη, όσα μας ανήκουν και μας τα κλέβουν.
θα ακολουθήσει γλέντι με λαϊκή μουσική!!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 7:00 μμ
Εκδήλωση- συζήτηση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, οι αλλαγές των συνόρων, η ένταξη νέων χωρών στο ΝΑΤΟ, η υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ , η έξαρση του εθνικισμού, είναι αποδείξεις πως οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν τις επεμβάσεις τους στη περιοχή για το μοίρασμα των αγορών ενέργειας και των σφαιρών επιρροής. Οι λαοί που υποφέρουν, που έχουν βιώσει τον πόλεμο, τους στρατούς κατοχής, έχουν μόνο μια απάντηση να δώσουν, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.
Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΗ 6:00μμ
Εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά
Ο ματωμένος Μάης του 1936 στη Θεσσαλονίκη, η κραυγή της μάνας που έχασε τον γιο της στα γεγονότα, αποτέλεσε για τον μεγάλο μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο την πηγή έμπνευσης για το αριστουργηματικό του έργο «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ».
Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τον Επιτάφιο, με τραγούδι και απαγγελία και το ιστορικό των γεγονότων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΗ 7:00μμ
Συζήτηση για τις εργαζόμενες γυναίκες.
Οι νέες γυναίκες που εργάζονται (και στο κλάδο του εμπορίου αποτελούν την πλειοψηφία) είναι από τα πρώτα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Η ανεργία, οι δυσκολίες στη δημιουργία οικογένειας, τα ζητήματα της μητρότητας, οι ανθυγιεινές συνθήκες της εργασίας είναι μερικά από τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν.


ΣΑΒΒΑΤΟ 31 MΑΗ 7:00μμ
Παρουσίαση του βιβλίου «ΖΕΡΜΙΝΑΛ» του Εμίλ Ζολά.
Στο Μονσού, μια πόλη πλούσια σε ορυχεία άνθρακα στη βόρεια Γαλλία, ο Ετιέν, ένας άνεργος μηχανικός, πέφτει στην κόλαση των ανθρακωρυχείων ψάχνοντας για μια θέση εργασίας. Μπροστά στα μάτια του ξετυλίγεται το δράμα των κατοίκων που εργάζονται στα ορυχεία σαν σκλάβοι, άλλα και η ιδεολογική πάλη ανάμεσα στους χαρακτήρες, ένας εργάτης προδότης της τάξης του, ένας Πολωνός αναρχικός ανίκανος να προσφέρει όραμα και μια εργατική τάξη να προσπαθεί να ωριμάσει και να καταλάβει το ρόλο της.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 9:00μμ
Party με Latin μουσική


ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
«Οι διακοπές είναι δικαίωμα »
Μονοήμερη εκδρομή στην Επίδαυρο

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Πλ. Μητροπόλεως 10 στο Μοναστηράκι.
mail: emporoipalliloi@yahoo.gr ΤΗΛ: 210 3236287-3232463