23 Απρ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ –ΠΑΜΕ


1η ΜΑΗ 2008

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ


ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα 10.30 π.μ


Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στους ταξικούς αγώνες. Στέλνουμε θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη της χώρας μας, στην παγκόσμια εργατική τάξη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αναμετρούνται με τον Ιμπεριαλισμό, που αντιστέκονται στις απειλές, τις επεμβάσεις, τους πολέμους, την επιβολή κατοχικών δυνάμεων.

Οι εξελίξεις έχουν βάλει την εργατική τάξη μπροστά σε νέα καθήκοντα.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, διαμορφώνουν επικίνδυνη κατάσταση.

Η αλλαγή των συνόρων, η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, η δημιουργία κρατών προτεκτοράτων και η εγκατάσταση Αμερικάνικων, Νατοϊκών βάσεων είναι μέρος των επιθετικών σχεδίων που στρέφονται κατά των λαών.

Εντείνουμε τον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία γίνεται πιο αντιδραστική με τη λεγόμενη «Ευρωπαϊκή συνθήκη» (το μασκαρεμένο Ευρωσύνταγμα) που οδηγεί στην μεγαλύτερη στρατικοποίηση, στο δυνάμωμα της καταστολής, των αντιδημοκρατικών μέτρων, στο χτύπημα κυριαρχικών δικαιωμάτων, στην ενίσχυση της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου κατά του συνόλου των εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν δημοψήφισμα από την κυβέρνηση, να πούνε ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη, ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα δεν εκδηλώνεται μόνο με απειλές, επεμβάσεις και πολέμους. Εκδηλώνεται καθημερινά με τις αντιδραστικές αλλαγές, με τις αναδιαρθρώσεις που κάνει ο καπιταλισμός για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, να διαιωνισθεί το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.

Η ανάπτυξη, η πολιτική που έχει κριτήριο το κέρδος του κεφαλαίου, φορτώνει συνεχώς και περισσότερα βάρη στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα.

Η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ υλοποιούν την ίδια στρατηγική, εφαρμόζουν σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, γιατί είναι διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος και υπηρετούν τις ανάγκες, τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Η πολιτική του δικομματισμού ανατρέπει τα ασφαλιστικά δικαιώματα, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, υποβαθμίζει, εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, επιβάλλει μέτρα καταστολής, χτυπάει δημοκρατικά δικαιώματα.

Η πράξη αποδεικνύει ότι η πολιτική του δικομματισμού ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα, χτυπάει το 8ωρο, το σταθερό χρόνο εργασίας, επεκτείνει την μερική απασχόληση, υπονομεύει τις Συλλογικές Συμβάσεις, απελευθερώνει βασικούς τομείς της οικονομίας, ιδιωτικοποιεί δημόσιες επιχειρήσεις.

Στο έδαφος των αντεργατικών αλλαγών που προωθήθηκαν μέχρι σήμερα, έρχονται νέα σκληρά μέτρα για να κάνουν φτηνότερη την εργατική δύναμη. Ετοιμάζονται νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, νέα επιδρομή για την κατάργηση των Βαρέων – Ανθυγιεινών, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση της αποζημίωσης, ακόμα πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Καμιά προσδοκία από την πολιτική που υπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, στον ΣΥΝ που έχει ταχθεί υπέρ της ελεύθερης κίνησης του κεφαλαίου, υπέρ της κοινωνικής συναίνεσης που αφοπλίζει τους εργαζόμενους.

Αντιπάλεμα των κεντροαριστερών – κεντροδεξιών σεναρίων που σχεδιάζει η αστική τάξη για να περνάει πιο αποτελεσματικά τις αντιδραστικές αλλαγές και να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις.

Μαζική καταδίκη των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αποδυνάμωση του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού που είναι φορέας υποταγής, ενσωμάτωσης των εργαζομένων στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές του συστήματος, καταδικάζει χιλιάδες εργάτες και εργάτριες στην φτώχεια υπογράφοντας την Εθνική Σύμβαση με άθλιους όρους, με αυξήσεις ένα Ευρώ την ημέρα.

Το ΠΑΜΕ είναι ελπίδα για την εργατική τάξη, είναι πρωτοπόρα δύναμη με γραμμή πάλης που εναντιώνεται στη στρατηγική του κεφαλαίου, έχει στόχους, αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, της νεολαίας μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Παλεύουμε για όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, Έλληνες και Μετανάστες, νέους και νέες.

Καταβάλλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, για το κτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας με την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Επιμένουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στο δυνάμωμα των συνδικάτων, στην ισχυροποίηση των δεσμών με τα μέλη τους, στην οργάνωση των εργαζομένων και την δημιουργία γερών βάσεων στους τόπους δουλειάς.

Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε με μεγαλύτερη απαιτητικότητα, διδασκόμενοι από τα ταξικά, επίκαιρα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Επιδιώκοντας να συσπειρωθούν, να στρατευτούν στον καθημερινό αγώνα περισσότερες δυνάμεις κατά της πλουτοκρατίας και του Ιμπεριαλισμού, να ανοίξει ο δρόμος για βαθιές, ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη που έχει κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Μέσα στο καμίνι της ταξικής αναμέτρησης δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά του κεφαλαίου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Πλήρη – σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο -5νθήμερο-35ωρο.

· Κατώτερο μισθό 1.400 Ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 Ευρώ .Κατώτερη σύνταξη 1.120 Ευρώ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 Ευρώ για την λαϊκή οικογένεια.

· Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

· Υποχρεωτική, Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. ’μεση καταβολή των οφειλών της εργοδοσίας και του κράτους στα ταμεία.

Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

· Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.

Πέντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Προστασία της μητρότητας.

· Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας.

· Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια εργασίας.

· ΟΧΙ στην απελευθέρωση και στις ιδιωτικοποιήσεις της Ενέργειας, των Τηλεπικοινωνιών κ.α. Ενιαίοι, αποκλειστικά κρατικοί φορείς στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

· Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.

· Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και στις διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα εμφιαλωμένα ποτά και αλλού.


15/4/2008