26 Ιουν 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 26/6/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τον εργοδότη του Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ, Αποστόλου, ο οποίος στην προσπάθεια του να απαλλαγεί από εργαζόμενες, συνήθως μητέρες ανήλικων παιδιών, τις τρομοκρατεί ότι δήθεν θεωρούνται από την επιχείρηση ως ύποπτες για κλοπή για να τις υποχρεώσει να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την επιχείρηση, απεμπολώντας τα στοιχειώδη δικαιώματα τους. Υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία από εργαζόμενη στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ στον Αγ. Παντελεήμονα που τη στέλνει στο κατάστημα ΑΤΛΑΝΤΙΚ στο Κορωπί με τη γνωστή μεθόδευση
Είναι γνωστή η ασύδοτη δράση του εργοδότη του Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ και υπάρχουν πολλές καταγγελίες από εργαζόμενες στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, σε αγαστή συνεργασία με διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης.
Συγκεκριμένα στο Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ο εργοδότης έχει τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων παντού και ειδικότερα μπροστά στα Ταμεία που καταγράφουν ακόμα και τις συζητήσεις των εργαζομένων.
Δυσμενείς μεταθέσεις εργαζομένων καθημερινά, χωρίς οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν σε ποιο κατάστημα δουλεύουν κάθε μέρα, υπάρχουν και καταγγελίες όπου εργαζόμενες μεταφέρονται με φορτηγό από την Κυψέλη στην Αγ. Μαρίνα και στο Λαγονήσι και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος οι εργαζόμενες αυτές δεν είναι καταγεγραμμένες πουθενά.
Για υποψία κλοπής είχε κατηγορηθεί η συναδέλφισσα Μαγριπλή Χρυσούλα που δούλευε στην επιχείρηση ΑΤΛΑΝΤΙΚ και βεβαίως με την παρέμβαση του σωματείου στο Δικαστήριο απεδείχθη η αθωότητα της εργαζόμενης.
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα 5 εργαζόμενες στη συγκεκριμένη επιχείρηση αποχώρησαν οικειοθελώς κάτω από την πίεση της απειλής ότι θεωρούνται ύποπτες κλοπής.
Η τρομοκρατική δράση του Αποστόλου είναι γνωστή όχι μόνο στις εργαζόμενες, όπως γνωστές είναι και οι διασυνδέσεις του Αποστόλου με τα κόμματα του δικομματισμού, κάτι το οποίο το διαφημίζει και ο ίδιος, πριν λίγα χρόνια σε περίοδο Βουλευτικών εκλογών είχε υποχρεώσει εργαζόμενους από τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ να παρακολουθήσουν προεκλογική ομιλία της κας Παπανδρέου Βάσω.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ να μαζικοποιήσουν το ταξικό τους σωματείο, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας , να γυρίσουν την πλάτη στο εργοδοτικό σωματείο που έχει στήσει ο Αποστόλου μέσα στο χώρο εργασίας, και με τη δράση μας να σπάσουμε την τρομοκρατία στα Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ.

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ