17 Ιουν 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 17/6/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις πολυεθνικές JUMBO, METRO οι οποίες σε γραπτό αίτημα του συλλόγου για συνδικαλιστική περιοδεία στους εργαζόμενους στις αποθήκες των συγκεκριμένων πολυεθνικών δηλώνουν ότι δεν επιτρέπουν τις προγραμματισμένες αυτές περιοδείες.
Συγκεκριμένα η επιστολή που έστειλε η εταιρεία JUMBO προς τον σύλλογο υπογεγραμμένη από τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας αναφέρει τα εξής:
¨Αποτελεί πάγια πολιτική της εταιρείας να μην επιτρέπει εντός των εγκαταστάσεων της την πραγματοποίηση επισκέψεων, εκδηλώσεων ή ενεργειών τρίτων προσώπων ξένων και άσχετων προς το αντικείμενο της δραστηριότητας αυτών, που δεν συνάδουν με το προορισμό λειτουργίας τους . Με την παρούσα σας γνωρίζουμε ότι η εταιρεία δεν αποδέχεται τη άνω αναγγελθείσα επίσκεψη και δεν προτίθεται να επιτρέψει την είσοδο σας στον ιδιωτικό χώρο της αποθήκης¨.
Ξένους και άσχετους η πολυεθνική χαρακτηρίζει τους συνδικαλιστές. Η συγκεκριμένη στάση της εταιρείας για μια ακόμα φορά επιβάλει δικούς της νόμους που απαγορεύουν το συνδικαλισμό όπως και τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ασφάλισης για τους εργαζόμενους, στα πλαίσια αυτής της δημοκρατίας η εταιρεία έχει στήσει και εργοδοτικό σωματείο για να κοροϊδέψει, παραπλανήσει, και αναχαιτίσει την οργή των εργαζομένων, στα πλαίσια αυτής της δημοκρατίας η εταιρεία JUMBO έχει χρησιμοποιήσει δικαστικούς, κατασταλτικούς και άλλους μηχανισμούς, ασκώντας τρομοκρατία με όλους τους πρόσφορους τρόπους η εταιρεία JUMBO νομίζει ότι θα αποτρέψει την επαφή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με τους εργαζόμενους.
Η επιστολή που έστειλε η εταιρεία METRO προς το σύλλογο αναφέρει ότι:
¨ Σας ενημερώνουμε ότι ανήκουμε στην Ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και ότι πάντα πολιτική τας εταιρείας ήταν να μη δέχεται επισκέψεις άλλων συνδικαλιστικών οργάνων στις εγκαταστάσεις της εν ώρα εργασίας¨.
Η εν λόγω πολυεθνική λοιπόν επιβεβαιώνει τους δεσμούς της με τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό και προφανέστατα τη φοβίζει η επαφή των εργαζομένων με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Γνωστοποιούμε λοιπόν στις εταιρείες ότι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πιάνουν ούτε οι απαγορεύσεις ούτε η τρομοκρατία .
Θα πάρουν την απάντηση και από το δυνάμωμα των αγώνων μας μέσα στους χώρους εργασίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και από την ισχυροποίηση και μαζικοποίηση του ταξικού κλαδικού σωματείου των εμποροϋπαλλήλων από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ