16 Απρ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, μετανάστες
Με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που εγκρίθηκε στο Υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης στις 15/4/2010 κατακρεουργείται ότι είχε απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνει δραστικά το ύψος των συντάξεων, περικόπτει δραματικά την κρατική χρηματοδότηση και αυξάνει τον εργάσιμο χρόνο για πλήρη σύνταξη πάνω από 40 χρόνια.
Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση ¨σπάει¨ στα δυο την ενιαία σύνταξη, στη ¨βασική¨ και στην ¨ανταποδοτική¨
Η λεγόμενη βασική σύνταξη θα ανέρχεται μόλις στα 360 ευρώ (σε σημερινές τιμές) όση δηλαδή είναι η προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ .
Με εργαλείο τη βασική, η κυβέρνηση καταργεί τα κατώτερα όρια των συντάξεων, ενώ ¨σαλαμοποιείται το ΕΚΑΣ .
Επιπλέον καταργείται και αυτή κολοβή ¨τριμερής χρηματοδότηση¨ των συντάξεων αφού το κράτος θα περιοριστεί στη χρηματοδότηση μόνο της ¨βασικής και όχι ολόκληρης της σύνταξης.
Ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού δεν θα γίνεται στην τελευταία πενταετία αλλά σε ολόκληρο το εργάσιμο βίο.
Για τους ασφαλισμένους που ν θα βγουν στη σύνταξη το 2018 ο συντάξιμος μισθός θα υπολογίζεται με βάση την τελευταία δεκαετία.
Όσο ο συνταξιοδοτούμενος θα απομακρύνεται από το έτος αυτό, ο συντάξιμος μισθός θα μειώνεται. Το 2030 ο συντάξιμος μισθός θα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές ολόκληρου του εργάσιμου βίου.
Οι εργαζόμενοι που θα αρχίσουν να δουλεύουν από το 2013 υπάγονται εξ ολοκλήρου στο νέο σύστημα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, μετανάστες
Με τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, τα τριήμερα και τετραήμερα εργασίας που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας παλιοί και νέοι θα υποχρεωθούμε να δουλεύουμε περισσότερο από 40 χρόνια για να μπορέσουμε να πάρουμε ακόμα και αυτή τη σύνταξη της εξαθλίωσης δηλαδή τα 360 ευρώ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 & 22 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ